CR vs LR skydelysdæmper i forhold til sparepære

Hej

Håber nogen herinde kan hjælpe mig. 


Jeg har to lamper hængende over spisebordet som jeg ønsker at kunne lysdæmpe. Der skal side sparerpærer i lamperne da det materiale lamperne er lavet af ikke tåler for høj varme. Dvs. jeg skal bruge dæmpbare sparerpærer til formålet.

Her er så hvor jeg begynder at blive i tvivl om hvad jeg skal vælge.
Jeg vil gerne benytte en LK fuga skydelysdæmper, og kan se man kan få dem i en CR og en LR udgave (bagkantstyret og forkantstyret). Hvad skal man bruge i forhold til dæmpbare sparerpærer? Er det ligegyldigt om det er CR eller LR, så længe pæreren bare passer til den type. Kan man med fordel købe den ene type i forhold til at have et større udvalg af pærer fremover?
 
Skal jeg være bekymret over minimums forbruget på 20 watt i skydelysdæmperen. Skal jeg f.eks. sætte 2 * 10 watt dæmpbare sparepærer i de to lamper for at de overhovedet kan dæmpes? For så er LED pærer vel helt udelukket?
 
Håber nogen kan gøre mig lidt klogere på hvilken skydelysdæmper jeg med fordel skal købe.

Brian               
Hej Håber nogen herinde kan hjælpe mig.... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej EISOE

Hmm, ok... Tror hellere jeg lige må snakke med elektrikerne så :o)

Huset her er fra 1972, men i forbindelse med renovering har jeg fået trukket nyt el, for også at få jord med rundt. I samme omgang blev der lavet en del nye stikkontakter og afbrydere, hvor der også blev trukket nye ledninger. Men kan se på den anden LK skydelysdæmper der blev monteret i køkkenet (samme model), at der går den brune i L som i manualen skulle være fasen.

Som sagt, nok bedst jeg lige snakker med elektrikeren. Tak for input.
Hej



Tænkte jeg lige ville informere hvad jeg endte op med, nu når i har brugt tid på at svare mig i første omgang.



Elektrikeren var forbi og fik Fuga CR skydelysdæmperen til at fungere. Der var et kiprelæ på loftet der først skulle pilles af osv.



I første omgang gik jeg efter pærer med en høj RA/CRI værdi for at følge EISOE råd omkring farvegengivelse. Men det er umuligt at finde en LED pære med E27 fatning som har en RA værdi på over 90. Ringede til butikken prolys, da de også i andre forums virkede til at havde godt styr på det. Den eneste pære der kom tæt på var den her fra sunflux:

http://www.prolys.dk/da/product/e2788/03035

Ulempen ved den pære er, at spredningen kun er på 270 grader, og at det er en meget kraftig pære der ikke kan dæmpes længere ned end hvad der ca. svarer til en 30 watt pære.

Så efter at havde snakket med flere forskellige butikker omkring op og ned og udvalg, så lykkedes det ikke at finde en pære med en RA værdi over 90 der passer til mit formål.



Men bevæbnet med Nitters råd om at en billig pære kan være lige så god, eller bedre, som en dyr, fandt jeg frem til 3 forskellige pærer jeg ville afprøve. En billig, en mellem dyr, og en dyr pære.

Det blev følgende 3 pærer:

http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20222552/ (billig)

http://www.harald-nyborg.dk/p2583/paere-led-11w-e27-daempb-megaman (mellem dyr)

http://www.elux.dk/home/26-philips-master-led-e27-12w.html#yoReviews (dyr)



Lidt overraskende så er det pæren fra IKEA der giver det "bedste" hyggelige lys. Phillips pæren er meget hvid og kold i farven.

Pæren fra Megaman ligger lidt i mellem de to andre. Ulempen ved IKEA pæren er, at den ikke kan dæmpes nær så meget som f.eks. Philips pæren kan. Så alt i alt har jeg ikke fundet en perfekt pære til formålet, men er nu ok tilfreds med IKEA pæren, især prisen taget i betragtning.



Tak for alle jeres input. Det sendte mig i den rigtige retning igennem junglen :o)



Mvh.



Brian





 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis