Fliser på revnet betonunderlag m indstøbt gulvvarme

Hej.
For et par år siden fik vi støbt betongulv m indlagt gulvvarme i hele huset og købte siden gulvfliser 45 x 45 cm til for-mellem og baggang - ca 40-42 m2, hvorefter projektet pga tidnød gik istå. Nu ser vi at betongulvet har revnedannelser og vi er bekymrede for at lægge fliserne - velvidende, at det måske kan hjælpe lidt at lægge net over revnerne, men ?? 
Mon der er nogen, som har erfaring med at gøre det - resultat ? Eller nogen, som kender en tilsyneladende effektiv metode til at sikre, at fliserne ikke knækker efterfølgende ?
På forhånd tak / sm
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvor store er dine revner i betongen, hvis det kun er små svindrevner, betyder det ikke noget.

Er det derimod sætningsrevner, er det straks værre.

Har du rionet i gulvet

Må gå ud fra, at det er sætningsrevner, for vitalte meden murer, som sagde at han i givet fald ikke ville give garanti på flisepålægning. Han var bekymret for at vi kunne risikere revnede fliser, og syntes vi skulle overveje andet gulvmateriale, men det er der rigtig mange andre ulemper ved.
Det er en lang revne - ca 1-2 mm og på 4 m samt en mindre lang på 2-2,5 over 1 m som begge er placeret midt i gangområdet. Vi har overveje at fræse lidt ned i beton´en, men er bekymrede over risikoen for at gå i gylvvarmeslangerne. En bekendt har talt om at lægge net ned i et lag gummihud under fliselimen, men om det hjælper eller om det er materialer, der kan arb sammen er vi lidt usikre på.
Ja, der er lagt rionet ned og alle forskrifter, vi kender er fulgt - men det er os selv + bekendte, som har støbt gulvet, så vi kan klage til os selv vh sm

Det er  nok ikke nemt at lave en rep, af revnerne hvis det er en sætningsskade.

Muren vil naturligvis fraskrive sig alt ansvar når gulvet er revnet, så har han jo sit på det tørre.

Men er revnerne ikke blevet større, ville jeg nu ligge de fliser, og så bruge noget fliselim der er lidt elastic, som den der også er velegnet udendørs.

Det er jo rigtig godt gør det selv arbejde

Kan du ikke tage nogle billeder af de revner?

Hvis en beton gulv er over 3 meter på den ene eller anden led vil der komme en revne.
Tak for svar. Vi har nu taget chancen og har lagtfliser med net under revnen (nedlagt i fliselimen) og efter hærdningsperioden på 2-3 uger langsomt sat varme på. Indtil videre alt ok.
Jeg har siden dannetmig en teori om at årsagen til revnerne er dårligt nedlagte varmeslanger af vvs-firmaet, fordi revnerne var på steder, hvor jeg husker at mange slanger lå bundet tæt sammen (gennemgangsområde til flere rum). Her har betonlaget af gode grunde ikke kunnet blive særlig tykt/massivt pga de mange, tætplacerede slanger,og har måske ikke kunnet trænge godt ned- og kombinerer man kraftig varmeudvikling med tyndt lag beton,så kan resultatet vel sagtens blive revner. Det behøver derfor ikke at være egentlige sætningsskader.  Indlægget følges ikke længere, men tak for de svar jeg fik.

hvordan er det så gået i dag nu 3 år efter

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis