Behandling af egetræsbord?

 Hej

Jeg har købt et Sheffield spisebord i sæbebehandlet egetræ (http://www.bilka.dk/hus-og-have/stu...p;event=32)

Jeg tør dog næsten ikke at bruge det, da pletterne har svært ved at gå af. Synes dog det er synd hele tiden, at have en stor dug på.  Det er jo flot egetræsbord.  

Hvordan kan jeg forbehandle og vedligeholde det hvis jeg ønsker at kunne bruge/spilde diverse på bordet?

vh Håkon


Lev optimistisk.. 
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis pletterne har svært ved af blive vasket af, så mangler det sæbe. Men hvis bordet er helt nyt,hænger det også meget godt sammen, så sæbe skal det ha og masser af det,
Vi har også haft dette bord. Først og fremmest skal det mættes godt med sæbe. Du kan bruge sæbespåner eller købe noget sæbe hos møbelhandleren til formålet. Min erfaring er at træet bliver lidt mørkt efter behandling med sæbespåner, så vi valgte at købe en bøtte med noget hvidpigmenterede sæbe hos Idé Møbler. Det kostede ikke ret meget og bordet blev meget flot.

Du skal ikke være bange for pletter på bordet. Skulle de opstå, så forsvinder de af sig selv med tiden. Vi fik nogle pletter hvor vi tænkte at nu havde vi ødelagt bordet, men over nogle få måneder og en behandling med sæbe, var de stort set væk igen!

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Tak for de hurtige og gode svar. Jeg vil give det masser af sæbe.

* Er bare usikker på om man kan bruge almindeligt sæbespåner fra suberbrugsen eller hvis man vil have noget hvidpigmenteret kan man så f.eks. købe trip trap natursæbe fra silvan (http://eshop.silvan.dk/vare/trip-trap-natursaebe-11) ?

* Hvordan skal jeg gøre i forhold til daglig rengøring, når jeg skal tørre bordet af. rent vand, opvaskemiddel, blande noget sæbe vand med sæbespåner (virker lidt besværligt) eller noget helt tredje.

Lev optimistisk.. 
Altså mener om sæbespåner fra brugsen er ligeså godtm som et eller andet dyere mærke. Tænkte så kunne jeg evt købe hvidpigmentering fra idé møbler og bruge det engang i mellem.

Lev optimistisk.. 
Sæbespåner fra Brugsen kan benyttes. Det skal piskes op med vand og så bruges skummet på bordet. Vær opmærksom på at bordet bliver lidt mørkt af denne behandling.

Vi brugte denne http://ide.dk/383/Trae+saebe+hvidpigmenteret/1478609 det gav bordet en flot lys farve, der passede bedre til vores lyse stue.

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis