Safebox ved LED pærer ?

Hej

Skal til og sætte indbygningsspot op så kom jeg til og tænke på er det nødvendig med en safebox ved brug af LED pærer da de ikke udvikler samme varme som traditionel halogen pærer ?
Hvad siger lovgivningen ? skelner de mellem LED eller traditionel pærer med hensyn til indbygningsspot.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis ikke spottene er godkendt til direkte montering uden safebox, ja så skal du bruge safebox.

Det er fordi, der er mulighed for at montere andre pære, end de led du sætter i.

Du kan ikke vide hvilken type pære der bliver monteret i armaturet i fremtiden, så det skal laves til halogen. Også hvad angår kabler.

Spots skal monteres efter fabrikantens anvisninger. Her kan der muligvis være et smuthul, hvis fabrikanten på spottet har skrevet, at der kun må monteres LED-pærer. Men det er en ringe trøst, hvis huset brænder ned fordi, der alligevel er blevet monteret en halogenpære.

Du kan få spots, som må indbygges direkte i isoleringen, og hvor der også må bruges 60 graders kabel. Lettere og nogenlunde samme pris som for spots+safebox+varmebestandigt kabel
Hej

Jeg tænkte på det samme og har fundet nogle spots hvor der står på 
selve spottet at der kun må monteres Led pærer i, og de er godkendt af
fabrikanten til at må monteres uden safe boks. Men så må man jo selvfølgelig
ikke brugehalogen pærer i dem 

Hilsen Bufast
Hej.

De fleste led indbygningsspot må monteres direkte op i isoleringen uden at der skal være "safebox", idet at led pærer ikke udvikler så stor varmemasse. Men vil man sikre sig på den bedste mulig måde, kan man altid montere en "safebox". Det er ikke noget du skal være bange for, at ikke montere en "safebox".

En god måde, at finde ud af om det er sikker nok at montere dem op i isolering uden "safebax", er at tilslutte led indbygningsspot til en stikkontakt og lade den ligge i et par timer. Bliver den brandende varm, er det fordi det er en dårlig kvalitet, og jeg vil derfor råde dig til, at sende den retur til den butik du har købt den igennem.

Hvis du har brug for mere hjælp er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os via mail eller kigge forbi vores hjemmeside hvor du kan finde yderligere kontaktinformationer.

www.led-manden.dk

www.led-manden.dk - Gør fremtiden lysere!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis