Stuegulv over kælder: træ el. beton?

Vi har en stue på 40 m2, hvoraf de ca. 10 m2 går henover en kælder. Under resten er der ca. 40 cm. krybekælder. Huset er fra 1850 og der er ingen isolering pt.
Det nuværende gulv skal væk, og vi skal beslutte, hvad der skal ske:
1) Vi laver flamingo/rionet/varmeslanger/beton-løsning + svalehaleplader over kælder og evt. understøtning med jernstolpe i kælder. Kr. 80.000
eller
2) Vi retter de ekstisterende strøer op, lægger ca. 20 cm. rockwool + dampspærre, og derefter nyt trægulv. Beholder radiatorer (eller skifter evt. de 3x2m. et lags-radiatorer ud med nogle nyere/mindre). Kr. 40.000.
Alle dem vi kender peger på løsning 1, fordi vi får et bedre gulv, større komfort osv. Men er løsning 2 da så forkert? Vi har brændeovn i stuen og har ikke brug for gulvvarme...Resten af huset er heller ikke med gulvvarme.

Skov
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Gulvvarme og brændeovn passer ikke godt sammen. Jeg ville vælge løsning 2 i dit tilfælde.

Du har en stue med 21 grader, så tænder du brændeovnen, og temperaturen stiger til 23-27 grader. Gulvvarmen lukker. Hen over natten når brændeovnen går ud, bliver det koldt i stuen, gulvvarmen tænder, men der går 4-10 timer før du mærker varmen, så det er pisse koldt når du står op. Næste dag til aften, er det samme tur igen.

Havde du ikke haft brændeovn, var løsning 1 klart at anbefale.

Mvh Thomas Hansen

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis