Træk fra badeværelsesventilator

Jeg har eksperimenteret med ventilatorer fra HN, som er forsynet lameller, der lukker, når ventilatoren ikke kører, for at forhindre kold luft i at "falde ned" i badeværelset. Jeg er meget eksponeret for NV-vind, som farer lige ind i aftrækshætten

Det var så en kort fornøjelse, idet det med lukkemekanismen hurtigt døde.

Men hvis man nu køber en sådan ventilator med fugtstyring og en ordentlig og tæt lukkemekanisme, vil denne fugtstyring så kunne fungere ordentligt, hvis der bliver lukket og der ellers falder kold luft ned ude fra?

Håber dette giver mening!

Med venlig hilsen
ktm

 

Jeg har eksperimenteret med ventilatorer fra HN... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af ErikP på 20 feb 2014 16:23
Rart at du kan bekræfte mine oplevelser og fint at du kunne bruge tippet.
Glemte at nævne at man kan tage ventilatordelen af og rengøre den (der samler sig lidt støv på bladene over tid).


Jo tak for tippet!
Den med støv på bladene kender jeg så glimrende fra den nu nedtagne HN-suger. Den kunne ligefrem gå død pga nullermænd!
Men denne her er jo meget enkel at afmontere for rengøring.

Med venlig hilsen
ktm

 

Skrevet af Chr. på 09 nov 2013 22:53
Jeg hælder mere til, at det er din taghætte, der er problemet.
Dels er den for vindfølsom, dels mangler den en kontraklap, der forhindrer, at kold luft kommer baglæns ind. Jeg kender desværre ikke til, hvilke hætter der er velegnede, bortset fra Ölands hundedyre modeller. Men mon ikke byggemarkedet kan hjælpe?

Jeg ville betakke mig for en blæser, der kører konstant. Den vil give fodkulde, når den konstant suger kold luft ind i huset.

Chr.
Hej
Jeg blander mig lige - den omtalte blæser suger IKKE kold luft und - den blæser luft ud fra badeværelset !!
Hilsen Polobjørn


"AUTOELEKTRIKEREN"
Hvis man sætter en udsuger, det være sig i et badeværelse, et toilet eller en stue, der suger luft ud fra rummet, så skal der noget ny luft ind til at erstatte den udsugede luft. Med mindre der da skal være vacuum i huset.

Jeg har adskillige gange oplevet mindre huse og lejligheder, hvor fodkulden har været udtalt, ikke mindst når emhætten kører eller badeværelsesudsugningen sættes på fuld kraft. Min tidligere lejlighed var et skræmmende eksempel. Her skulle køkkenvinduet stå åbent, når emhætten var tændt, selv på laveste trin, ellers blev der fodkoldt op til knæhøjde i stue og på værelserne.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Du må komme forbi til en pils og mærke, hvor galt det er Chr!!

Med venlig hilsen
ktm

 

for at I skal have noget at grine af i week-enden ... ja så tillader jeg mig at blande mig. Jeg har benævnte ventilator og har haft den i 8 år. den kører bare, blot man husker at rense bladene for støv en gang om året.
Det, I misforstår er, at den "kører tomgang". Nej, lejerne går så let, at det er suget fra aftrækskanalen der får den til at rotere. stik en finger op i hullet, så stopper den straks eller kig på møllen når det blæser kraftigt, så går den op i omdrejninger uden strøm. Effektiviteten kan ikke diskuteres. Når den kører og vi åbner døren går den op i omdrejninger. Det dur.
A pro pos konstant vent. Den trækker altså også en del varme op gennem skakten. prøv at checke med en måling.

 

Annonce
Sådan helt korrekt så kan den altså køre konstant på lavt niveau, på denne model hedder det grundventilation,den kan kobles fra, ved at ændre kabeltilslutningen. Tilslutningsskema findes på www.dukaventilation.dk så i har begge ret
Min er tilsluttet på den måde, at straks, der tilsluttes strøm, så går den lige kortvarigt op i omdrejninger, grundsug, så et mellemtrin og så fuld skrald.
Så står den ellers stille og roligt på laveste trin, tomgang!!. Jeg kan mærke forskel, ved at slukke for den, hvorefter kulden af fra aftrækket straks "falder ned" igennem. Når den kører stopper kuldenedfaldet. Det var faktisk det der var mit ærinde, jvf. overskriften på denne ældre tråd.
Denne særligt anvancerede indretning jeg har investeret i, har så en PIR, der accelererer blæseren op, når man bevæger sig i rummet, og sørger for udluftning ifm nogen med dårlig mave vil benytte den store gulvvase.
Den skulle så også reagere for fugt, og det vil vise sig om lidt.
Og nej Uldal, det er ikke blot den "ikke-eksisterende" opdrift, der får møllen til at snurre. Selv min tudsegamle hørelse kan ved nøje koncentration høre den svage lyd, når strømme tilsluttes, også i tomgang. Husk Uldal, der sker store udviklinger inden for elektronik selv i disse for vort land så onde og trange tider. Men du har ret, man kan sagtens blokere møllen, men det er ikke ensbetydende med at den ikke bliver drevet af elektriciteten.

Med venlig hilsen
ktm

 

Skrevet af ktm på 20 feb 2014 22:49
Du må komme forbi til en pils og mærke, hvor galt det er Chr!!
Jeg lægger gerne vejen forbi. Og med en kold pils i hånden kan jeg jo sammenligne temperaturen ved gulvet med den temperatur jeg har i hånden. Hvis hånden er varmest er der fodkoldt.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Ktm: nu må vi ha mysteriet løst! Jeg er den lykkelige ejer af bemeldte vent. Når vinden står i det " rigtige" hjørne, slår luften ned igennem skakten og møllen går op i omdrejninger. Omdr. Følger nøje pustene. På gode dage med vindstille står den bomstille. Hvad jeg ikke kan se ... Da jeg er gammel ... Er, om den render avet om, når der kommer luftstrøm ovenfra.

 

Jeg har også prøvet at tage strømmen fra, og der løber møllen, formentlig, avet om. Det sker helt uden den svage summen, der ellers lyder fra motoren. Og nej det er ikke min gamle, sløje hørelse der spiller mig et puds. Stikker jeg en finger op i ventilatoren, bliver den ikke skiveskåret, men er ganske intakt bagefter. Dvs. der er ingen kraft i den rotation. Straks når møllen er stoppet, falder kulden ned fra skakten. Når jeg igen tilslutter strøm, kan jeg høre den svage summen fra møllen der nu starter, og den kolde luftstrøm ude fra stopper.
Når alt er roligt og strøm tilsluttet, står ventilatoren altså og kører stille og roligt som den også skal iflg, brugsanvisningen, når ledningerne inde i apparaturet er forbundet efter skema S1, hvilket skal resultere i kontinuerlig lav styrke, aktiv fugtsensor og aktiv bevægelsessensor med efterløb 15 min.
Den kontinuerlige lav styrke, kan jeg konstatere
Den aktive fugtsensor kan jeg også konstatere, idet den stiger til noget der ligner et trin 3, når man bader i varmt, dampende vand i rummet
Den aktive bevægelsessensor kan jeg også konstatere, hvor blæseren går op på noget der kunne være trin 2, men kun kortvarigt, hvorefter den går ned på det laveste trin
Efterløb på 15 minutter kan jeg ikke konstatere, som jeg ville forvente skulle ske på trin 2.
Alt i alt virker den jo formidabelt godt og stor larm er altså ikke det samme som stor effektivitet. Den gamle præsterede en øresønderrivende larm, men var ikke specielt effektiv ift denne meget lydsvage.

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis