Hjemmelavede romkugler

Jeg havde engang en opskrift på hjemmelavede romkugler, hvortil der blev
brugt kagerester (sandkage/småkagerester). Men opskriften er desværre
bortkommet.....

Vi bliver glade, hvis der er nogle her, der kan hjælpe os. Mener forøvrigt,
opskriften engang var i enten Hjemmet eller Familie journalen, er dog ikke
helt sikker.

På forhånd tak for hjælpen.

Hilsen

Tina

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Som ung knægt havde jeg arbejde hos en bager i
forsendelsesafdelingen....(udbringning af morgenbrød)

Jeg fik snuset godt og grundigt til hvad håndværket i bageriet bestod af
gennem årene (og det har jeg egentlig haft megen glæde af) og det gjaldt
også hvad angik anvendelsen af kagerne fra i går.....
Studenterbrød og romkugler havde samme udgangspunkt hvad råvarerne angik:
Godt æltet wienerbrød og tørkager der havde passeret "udløbsdatoen".

Forskellen: form, farve og aroma, der blev justeret ved tilsætning af
passende essenser og kulør, og derefter blev massen rullet til kugler og
rullet i krymmel (stavning?) eller fordelt på en plade med paletkniv,
glaseret og skåret ud i studenterbrød, og fortrinsvis solgt til sultne
unger!

Der blev tilsat vand til passende konsistens af "dejen", og ved påstanden om
at een af mine kammerater havde fundet en hveps i et studenterbrød, meddelte
bagermesteren, at han egentlig mente at røremaskinen "Maren" var så grundig,
at man ikke ville finde en (hel)hveps i et studenterbrød! Nå, men da det er
ikke helt er årstid for de røvere nu, ønsker jeg:

God appetit.
Henrik

Ved det, er selv opvokset i en bager..... Men generelt er studenterbrød
lavet at wienerbrød, og romkugler af tørkager.

Tina
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Helt rigtigt Tina, studenterbrød er fremstillet af wienerbrød, men jeg
mener også at mange bagere benytter wienerbrødet til romkugler.
Tørkager bliver fortrinsvis brugt til at fremstille træstammer af.

Romkugler:
Røremaskine med spartel

1 spand wienerbrød/tørkager
Et par håndfulde hindbærmarmelade
Passende kakao så det ser ud af noget
Rom essens så det smager af noget

Passende klumper rulles runde i hånden, trilles i hindbærmarmelade og
derefter i kokosmel eller chokolade krümmel.

I luxus udgaven trilles kuglerne først i smeltet chokolade og derefter
i krümmel o.l.

Træstammer:

1 spand tørkager
Abrikos/æblemarmelade
Kakao
Evt smørcreme så det hænger sammen

Rulles i stænger, stilles koldt, trilles i udrullet marcipan, pensles
med smeltet chokolade, pynt hakkede hasselflager (evt farvet grøn,
så det ligner pistacienødder)

Nam- nam

Mvh.
P.W. Bosse
-Spis til I brækker jer, jeg har mere i køkkenet

Her vil jeg gerne lige sige noget. Hos den bager, hvor jeg arbejdede for
ikke så mange år tilbage, blev der brugt wienerbrød til det hele: Trøfler
(som I kalder romkugler), træstammer og studenterbrød. Måske kom der også
lidt tørkager i, men det hele blev lavet af een gang, så det var fuldstændig
samme indhold. Dette var i Føtex.

Knus

Susan

Ja, det er meget forskelligt fra bageri til bageri, hvad de bruger. I min
familie er det udelukkende som beskrevet tidligere.

Tina

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
hvordan laver man weinerbrød
:'(

------------------
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også