Hej
Jeg ville prøve med en Parfait masse.
Det er en ismasse til at lave i form... Som i islagkage
.
Jeg har ikke prøvet det endnu, fordi jeg ikke kan finde nogle ordentlige ispinde forme, hvor der er mere end 4 rum i formen, men det er den opskrift jeg vil bruge hvis jeg kan finde en form med mange rum.
Denne opskrift er til vanille is, men den kan sagtens piftes op med hakkede chokolade stykker eller andet lækkert. Og hvis man lyster, så kan den jo dyppes i ikke for varm chokolade med lidt smør i.
Vanille Parfait.
6 stk æggeblommer
½ stang vanille
125 g sukker
3/4 liter piskefløde, letpisket
Sukker, blommer og vanille piskes i 10-15 minutter.
Fløden piskes til der er bløde toppe.
Æggemassen og fløden vendes sammen.
Ismassen kan nu piftes op med chokolade, nødder, daim og lign.(hvis man bruger friske bær, så fryser de som små isterninger, så hellere bruge syltet frugt)
Ismassen fyldes i formene, og fyrses i fryseren til helt frossen.
Husk pind
.
God fornøjelse.
Hilsen fru Lindberg