Saftevand af hyldeblomst

Har nogen en god opskrift på saftevand af hyldeblomster?

/Snebjørn

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hyldedrik kan også laves kun med almindeligt sukker, og ingen brun farin.
Smagen bliver efter min mening bedre - mere "ren" - uden
karamel/melasse smagen fra farinen. Jeg undlader også citronskrællen, da
den kan give en lidt bitter smag. Jeg synes 1 citron + 25 g citronsyre
giver syrlighed nok - men det er jo en smagssag. Hvis man vil have mere
syrlighed , kan ctronsyre / citronsaft altid tilsættes senere.

Opskriften er fra Tørsleffs grønne syltebog - bortset fra at farin er
erstattet af sukker:

25 stk. store hyldeskærme (gerne flere)
1000 gram sukker
25 gram citronsyre
Saften af 1 citron
1½ liter kogende vand
1½ låg atamon (til blandingen)
Atamon (til skylning af flasker)

Fremstilling er ellers som i Helles opskrift. Det er praktisk at lave
saften i et stort (ca. 2 liters ) sylteglas , med tæt låg. Man fylder alle
ingredienserne i sylteglasset og hælder kogende vand over. Den megen sukker
er svær at opløse lige med det samme. Dagen efter kan der være et
sukker-bundfald. Det kan let blandes op ved at ryste sylteglasset kraftigt,
nogle gange i løbet af de følgende dage. Det er lettere at have
sylteglasset i køleskabet, end end en bred skål.

----

Man kan lave en udmærket sorbet-is med hyldeblomst-saft.

hilsen Esben

Hej Alle.
Jeg har en anden opskrift på hyldedrik :-)
50 hyldeklaser
5-6 øko citroner- vigtigt pga. sprøjtemidler
2 kg. rørsukker.
50g vinsyrer el. citronsyre.
2l.kogende vand
Læg hyld og citroner lagvis. Drys sukkeret over. Hæld vandet over og rør til sukkeret er opløst.
Sættes køligt 3-4 dage. Rør jævnligt.
Sigtes gennem et viskestykke og hældes på atamon skyllet flasker.
Eller i isterningposer.
God fornøjelse.
Mette

Venlig hilsen Bodil
Så er det lige før det er nu :shock: Hyldeblomsterne er begyndt at springe ud.

Sidste år fik jeg en super opskrift og lavede for første gang hyldeblomstdrik. Men den har altså forputtet sig, har den :?

Derfor lavede jeg en søgning på LDS og fandt denne tråd. Men inden jeg nu kaster mig ud i at prøve den ene eller anden: Er der andre, der ligger inde med en superopskrift på hyldeblomstdrik, som bare må prøves? (Jeg har nemlig mange hyldeblomster i år sad )
Så er det lige før, jeg skal igang med at "brygge" igen gnækgnækgnæk
Citat fra Fra NG

Har nogen en god opskrift på saftevand af hyldeblomster?


/Snebjørn


Ja, her en uden sukker.. for de sunde.. hihi

Hyldeblomstdrik uden sukker

25-30 hyldeblomstskærme
2 citroner
1 l. vand
1.3 dl flydende sød svarende til 1 kg sukker
2 spsk. citronsyre
1 spsk. atamon

Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde el. lign. beholder med låg.

Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden.
Tilsæt den flydende sød.
Hæld lagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage.

Si saften, tilsæt atamon og hæld saften på rengjorte flasker.

Saften kan fryses (f.eks. i plasticsodavandsflasker

Holdbarhed: 6-12 mnd. på et kølig sted.

Hilsen Appelpie
Annonce
min erfaring siger iøvrigt, at citronsyre langt overgår vinsyre i holdbarhed. Men så igen - det kan skyldes andre ting.

----------------------------
Hvis det ikke kan ryges, så er det ukrudt.
Jeg har altid været glad for hyldedrik. Ja også for hyldesaft/suppe, men der er lige et par måneder inden det er aktuelt.

Har I prøvet at lave the af de friske hyldeblomster. Læg en del af en klase blomster i et krus.Overhæld mes kogende vand. Lad det trække 5 -10 minutter. Det smager også rigtigt godt.

Mvh Luffe.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis