Saftevand af hyldeblomst Fra NG 2410 21-05-2001 21:42 Har nogen en god opskrift på saftevand af hyldeblomster?/Snebjørn 8 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Fra NG Trådstarter 2410 21-05-2001 21:42 Hyldedrik kan også laves kun med almindeligt sukker, og ingen brun farin.Smagen bliver efter min mening bedre - mere "ren" - udenkaramel/melasse smagen fra farinen. Jeg undlader også citronskrællen, daden kan give en lidt bitter smag. Jeg synes 1 citron + 25 g citronsyregiver syrlighed nok - men det er jo en smagssag. Hvis man vil have meresyrlighed , kan ctronsyre / citronsaft altid tilsættes senere.Opskriften er fra Tørsleffs grønne syltebog - bortset fra at farin ererstattet af sukker:25 stk. store hyldeskærme (gerne flere)1000 gram sukker25 gram citronsyreSaften af 1 citron1½ liter kogende vand1½ låg atamon (til blandingen)Atamon (til skylning af flasker)Fremstilling er ellers som i Helles opskrift. Det er praktisk at lavesaften i et stort (ca. 2 liters ) sylteglas , med tæt låg. Man fylder alleingredienserne i sylteglasset og hælder kogende vand over. Den megen sukkerer svær at opløse lige med det samme. Dagen efter kan der være etsukker-bundfald. Det kan let blandes op ved at ryste sylteglasset kraftigt,nogle gange i løbet af de følgende dage. Det er lettere at havesylteglasset i køleskabet, end end en bred skål.----Man kan lave en udmærket sorbet-is med hyldeblomst-saft.hilsen Esben
Mette Pihl 1 01-07-2001 17:59 Hej Alle.Jeg har en anden opskrift på hyldedrik :-)50 hyldeklaser5-6 øko citroner- vigtigt pga. sprøjtemidler2 kg. rørsukker.50g vinsyrer el. citronsyre.2l.kogende vandLæg hyld og citroner lagvis. Drys sukkeret over. Hæld vandet over og rør til sukkeret er opløst.Sættes køligt 3-4 dage. Rør jævnligt.Sigtes gennem et viskestykke og hældes på atamon skyllet flasker.Eller i isterningposer.God fornøjelse.Mette Venlig hilsen Bodil LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Zephirine 1243 3730 18-06-2004 19:14 Så er det lige før det er nu :shock: Hyldeblomsterne er begyndt at springe ud. Sidste år fik jeg en super opskrift og lavede for første gang hyldeblomstdrik. Men den har altså forputtet sig, har den :? Derfor lavede jeg en søgning på LDS og fandt denne tråd. Men inden jeg nu kaster mig ud i at prøve den ene eller anden: Er der andre, der ligger inde med en superopskrift på hyldeblomstdrik, som bare må prøves? (Jeg har nemlig mange hyldeblomster i år )
Zephirine 1243 3730 18-06-2006 18:31 Så er det lige før, jeg skal igang med at "brygge" igen gnækgnækgnæk
Appelpie 9 9000 19-06-2006 08:17 Citat fra Fra NGHar nogen en god opskrift på saftevand af hyldeblomster? /Snebjørn Ja, her en uden sukker.. for de sunde.. hihi Hyldeblomstdrik uden sukker25-30 hyldeblomstskærme 2 citroner 1 l. vand 1.3 dl flydende sød svarende til 1 kg sukker 2 spsk. citronsyre 1 spsk. atamon Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde el. lign. beholder med låg. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden.Tilsæt den flydende sød.Hæld lagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage. Si saften, tilsæt atamon og hæld saften på rengjorte flasker. Saften kan fryses (f.eks. i plasticsodavandsflasker Holdbarhed: 6-12 mnd. på et kølig sted. Hilsen Appelpie LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her Annonce
henrik b 115 2300 19-06-2006 08:53 min erfaring siger iøvrigt, at citronsyre langt overgår vinsyre i holdbarhed. Men så igen - det kan skyldes andre ting. ----------------------------Hvis det ikke kan ryges, så er det ukrudt.
Luffe 45 7600 19-06-2006 18:46 Jeg har altid været glad for hyldedrik. Ja også for hyldesaft/suppe, men der er lige et par måneder inden det er aktuelt. Har I prøvet at lave the af de friske hyldeblomster. Læg en del af en klase blomster i et krus.Overhæld mes kogende vand. Lad det trække 5 -10 minutter. Det smager også rigtigt godt. Mvh Luffe.