Sauce Robert

Har brug for Hjælp til opskriften på Sauce Robert
det skal være den originale, uden ekstra tilsetniger.
Tak
Charlie
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
2 store løg hakkes, og rystes i
25 gram smør. Spædes op med
1 dl. hvidvin og koges lidt ind for svag ild.
3 dl. jævnet sky tilsættes og lad det småkoge i et kvarter.

Skum sovsen, tag den af ilden og bland
2 spsk. udrørt sennep deri.

Passer fint til stegt svinekød, stegt høne og svinelever.

------------
Det vanskelige er nok at få lavet en ordentlig jævnet sky. Den skal koges på okse- og kalveskank, løg, gulerødder, fransk visk, salt, peber, nelliker og flæskesvær. Når det har kogt i en timestid jævnes den med lidt mel, og koger atter en timestid, sies og skummes.

Med venlig hilsen, Emil
Du kan lave en fond af ben fra slagteren og koge fonden godt ind dele den i
mindere potioner og lægge den i fryseren. Når du så skal bruge den kan den
hurtigt føes op i microovnen og nu har du et godt udgangs punkt for en sovs
der ikke smager at kunstig bouliong terning.

Hilsen
Butch

100 g hk. skalotter
25g smør
3 1/2 dl. hvidvin
1 L Demi-glace
50g koldt smør
fransk sennep

Hakkede skalotter svitses i smør, nedkoges med hvidvin, tilsættes *demi-glace,tilberedt med stegesky fra retten, passeres(sigtes gennem klæde) og koges blank, monteres med koldt smør.
Ved anretning smages saucen til med fransk sennep og må herefter IKKE koge.

*Demi-glace:
løg, gulerødder, fedt fra brun sky, knust sort peber, laurbærblade, timian, tomatpure,
brun kalve(oksesky) beurre manier (margerine og mel=smørbolle, som bedste laver den!!.

De fintsnittede urter brunes i fedtet, tilsættes brun sky,krydderier og tomatpure koges ud blendes-passeres og jævnes(Smørbolle) koges blank under afskumning for fedt, passeres, denne grundsauce hedder sauce Espagnole, den hedder demi-glace når man tilsætter stegesky fra retten afkogt med brun sky, indkoges til den er blank og passende jævn.
Ved tilsætning af vin skifter saucen karakter og bærer navn efter vinen, feks madeirasauce osv.

MVH
bhve
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis