Opskrift på kalkunfrikadeller søges

Hej,

Jeg leder efter en opskrift på kalkunfrikadeller, som ikke bliver for tørre
eller kedelige.
Jeg har uden større succes støvsuget diverse opskriftssamlinger for
inspiration, så jeg vil nu forhøre mig i dette forum.
Er der nogen der kan hjælpe ?

Mvh
Helle smile
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hmm.. Jeg har ikke lige en opskrift på hånden og har heller ikke
prøvet at lave kalkunfrikadeller, men tillader mig fortælle, hvad jeg
selv ville forsøge.

Kalkun er jo meget magert og at tilsætte noget fedt, vil jo ødelægge
hele ideen med det magre kød! smile Umiddelbart ville jeg gøre nogle
forsøg på at holde "væde" i frikadellerne, ved f.eks. at blande noget
kogt bulgur (rent faktisk inspireret af en vis Anne... shh..) og et æg
eller til det passer. Det vil jeg forestille mig, kan tilføre noget
væde og forhåbentlig også holde på den. Løg skal der jo også til.

--
Ole Hansen
Her er en opskrift som jeg har brugt med held.

Kalkunfrikadeller
Ingredienser (ca. 20 stk.)

500 g hakket kalkunkød
200 g revet rå kartoffel
1 revet løg
2 spsk hvedemel
1 tsk allehånde
1 tsk salt
evt. 1 fed presset hvidløg

Fremgangsmåde

Farsen røres sammen og hviler i køleskabet ca. 30 min. Formes til små
frikadeller og steges 8-10 min.

Hilsen
STEEN
Hej Helle !

Denne opskrift som stammer fra TV-2´s morgentv, synes jeg ikke er så dum
endda. Kalkunkød er jo en "lidt" fersk sag... hvis den ikke peppes op.

Med venlig hilsen
Kirsten http://hjem.get2net.dk/Jullemor_And

Kalkun-deller.

500 g hakket kalkunkød
50 g skinke i tern
1 revet løg
50 g finthakkede mandler
50 g finthakkede hasselnødder
50 g finthakkede svesker
50 g rasp
2 dl mælk
2 spsk creme fr. ( fromaige frais, kan vel også bruges)
3 æg

Alle ingridienserne blandes, og bages på bagepapir, i ovnen ved 200 grader.
Når de begynder at blive gyldne, tages de ud, og pensles med en blanding af
2 spsk balsomikoeddike og 2 spsk honning, som er smeltet sammen.

Hejsa.

Hvis det skal gå lidt hurtigt, og frikadellerne skal være lækre og saftige alligevel, køber jeg 1 pose Frikalet (en blanding af mel og krydderier i en pose,som normalt bruges til almindelige frikadeller). Så vidt jeg kan se, indeholder blandingen ikke nogle "underlige" ting, og kan derfor godt bruges.
Deri kommer jeg en stor, groftrevet kartoffel, og hvidløg efter ønske.
Frikadellerne bliver udmærkede!
Hilsner fra Lene

LBJ
Hej Helle.

Vedlagte opskrift har jeg fået på en nærliggende strudsefarm, hvor jeg køber strudsekød direkte ved stalddøren.

”Joans strudsefrikadeller” (10 – 12 stk.)

500 g. hakket struds
4 spsk. rasp
1 – 2 spsk. hakket løg
1 – 2 fed hvidløg
1 æg (hønseæg – IKKE strudseæg)
lidt vand
2 tsk. salt
½ tsk. peber
lidt salvie
smør eller olie til stegning. Kan i øvrigt udmærket steges i ovn på f.eks. bagepapir.

Alle ingredienser røres godt sammen og hviler i ½ time. Formes til frikadeller og gennemsteges.
Kan f.eks. serveres med lynstegte porrer og kartoffelmos – og til meget andet.
Smager fantastisk godt.
Venlig hilsen Mogens O.
Annonce
He he ved godt det er lang tid siden debatten startede, men har sgu os lige lille ide.

Kom chili, hvisløg og ingefær i som krydderier + en anden ting som jeg har haft stor succes med er at hælde noget tahin i (giver en fantastisk god smag).
ja hvidløg i dellerne er godt, eller også bare en god omgang persille eller andre friske krydderurter man kan variere i det uendelige

www.simpelt-liv.dk opskrifter, køkkenhave, husdyr og meget andet... læs mere om at blive selvforsynende uden at overdrive.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis