Miele opvaske problem

Har en ganske solid Miele opvasker godt nok 10 år på bagen men absolut solid
opvasker.

Problemet er at "vandind / afløb" blinker efter at den starer op ..."pumpe motor virker ok spuler ud" når vand indtag kører 5 sek stopper maskinen og ovennævnte lys blinker.

Jeg har tjekket div men ikke fundet problemet [ hvis der sidder en Miele specialist sender jeg gerne model nr her i tråden] sagen er flowventil ved vandhanen melder der er en fugtskade og derved stopper elektronik. ledningsnet [fra flowventil v/vandhane] går til en boks i bunden kan det være denne enhed der er stået af [kan sende foto her i tråden hvis det hjælper der også]

Ps jeg behøver ikke hjælp til at ringe til Miele og 1300 kr regning pt. Maskinen har trods alt en genskaffelse på et ikke anseligt antal tusinde så jeg mener en reservedels udskiftning og så kører det tyske lokomotiv igen

Ps. Der er ingen fugt dvs løbende vand at se i bunden - men måske elektronik er så fint følsomt at der alligevel er noget som elektronik slå ud på.

Skab frygt - det giver overmagt til andre : "dollar speak"
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
S. fabrin
S. fabrin
12445 4400
Mielespecialist er jeg ikke, men jeg har en Miele på ca. samme alder. I bunden, ikke den du kan se, når du åbner lågen, men allernederst, hvor vandindtaget er, sidder der en føler, som registrerer om, der er vand fra hanen. Hvis den føler er påvirket (af f.eks. kondensvand fra slangen), stopper magnetventilen ved vandhanen, og får maskinen til at  stopper. Du skal have den venstre side taget af for at se efter, om der er vand i det nederste kar. Hvis der er det, tømmer du karret og sørger for at føleren, som sidder der ikke er påvirket, så skulle maskinen virke igen.

fase
friherre
friherre Trådstarter
10 4680
kan du beskrive føleren .....det lyder jo logisk nok det du skriver men jeg kan ikke finde denne ....jeg har fulgt ledningsnettet fra vandstop bag i maskinen når jeg har fjernet plader og disse går op til en boks ..ca et stykke op monteret i venstre side....så det bør jo være derfra den får indikation om "vandet er uregelmæssigt"

Har du evt et foto du kan smide ind eller henvise til et skitse foto af den del som du omtaler ... for jeg er sikker på det er vandstop som er problemet ...den registerer fugt et eller andet sted.

Skab frygt - det giver overmagt til andre : "dollar speak"
S. fabrin
S. fabrin
12445 4400

Da jeg var udsat for samme fejl, fandt jeg ud af at fjerne en galvaniseret plade i maskinens bredde nede ved skruerne til højdejustering. Hvis du kikker ind under maskinen, vil du kunne se ligesom en plade, der er presset så der fremkommer ligesom et reservoir. I det reservoir samles vandet, som ikke behøver at komme fra en læk, men kan samles over tid fra kondens i tilløbsslangens yderkappe. Det vand skal du have tørret væk på en eller anden måde, jeg tror jeg brugte nogle klude.
Jeg kan ikke sende nogle billeder, af den simple grund, at jeg ingen har, men når du ser ind under maskinen, er det, så vidt jeg husker, ikke svært at komme til.
Føleren sidder inde i det reservoir, jeg har beskrevet. Så vidt jeg husker ca. midt inde under.

fase
Annonce
Annonce
friherre
friherre Trådstarter
10 4680

Foto set fra højre side af [hvis man står foran opvasker] 

Set forfra ...den "svømmerventil der ligger ude er en ventil der starter pumpen hvis der aktiveres af vand i bunden" og har intet med vandtilgang at gøre blot til orientering.
Foto set fra venstre side af.

Jeg har prøvet at følge ledningsnettet fra Aquastop og kan ikke se at den følger til nogen føler....men noget får den altså til at stoppe vand tilgangs magneten [ som jeg iøvrigt har renset i vand indgangen uden held.]
Systemet får altså noget input ...stop ja sikkert af en fugt indikation men jeg ser heller ikke vand noget sted i bunden af opvaskerenSom jeg ser det går ledningsnettet fra Aquastop over til denne her enhed i venstre side af [set forfra af maskinen om plastrør går ned og er som en fugt censor aner jeg ikke pt.]

Færdig med fejlfinding er jeg så ikke pt ..men det kommer vel

Skab frygt - det giver overmagt til andre : "dollar speak"
S. fabrin
S. fabrin
12445 4400
Færdig med fejlfinding er jeg så ikke pt ..men det kommer vel
Set forfra ...den "svømmerventil der ligger ude er en ventil der starter pumpen hvis der aktiveres af vand i bunden" og har intet med vandtilgang at gøre blot til orientering.
Den svømmerventil, som er en kontakt, styrer også vandindtaget til din opvasker. Den føler om der er vand i bunden af maskinen. Hvis den er påvirket, stoppes vandindtaget.


fase
friherre
friherre Trådstarter
10 4680
Ahh den må straks ha en håndgranat...og så tjekkes igen .... kommer tilbage med svar ...hvad sker....

Skab frygt - det giver overmagt til andre : "dollar speak"
Annonce
friherre
friherre Trådstarter
10 4680
Det var det så ikke der problemet lå. For den har akkurat samme problem uanset den er adskilt og tør, genmonteret med flamingo svømmer.

Har fundet frem til at der måske kan være vindindtaget [stor fordeler på siden af maskinen hvor den blander salt] der kan være en form for tilstoppet så flow ikke er ok ....nyt følger hvis jeg ikke overhales af andre gode test forslag......vaske op det skal den !

Skab frygt - det giver overmagt til andre : "dollar speak"
gncno5
gncno5
10 3600
Ud fra Billederne du her poster, kunne modellen være en G658 eller en G858?? Hvis dette er tilfældet, så kan problemet være at den dekorplade der sidder på fronten skal demonteres og den plastikpal der går ind og aktivere en switch i dørlåsen, ikke længere kan nå ind. Løsning at løsne skruer omkring palen og ligge et eller andet ind mellem metallet og skabslågen ca 2-3mm i tykkelsen.
Inden dette gøres kan du prøve at køre med maskinen uden dekorlågen monteret.
gncno5
gncno5
10 3600
En siidde bemærmærkning. Den waterproof ventil i taler om, går aldrig i stykker...... Kun hvis den frost springer eller bliver spist af mus.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Miele opvaskemaskine stopper efter få minutter.
  Hårde hvidevarer (5 svar)
 2. Opvasker og vaskemaskine tager strømmen
  Hårde hvidevarer (21 svar)
 3. Miele fryser: kompressor starter, men stopper igen efter 5sek
  Hårde hvidevarer (6 svar)
 4. Bosch opvasker tørrer ikke
  Hårde hvidevarer (8 svar)
 5. Ny vaskemaskine
  Hårde hvidevarer (16 svar)
 6. Bosch opvasker SMU43T02SK
  Hårde hvidevarer (7 svar)
 7. Miele opvasker - tørrer ikke, periodisk
  Hårde hvidevarer (1 svar)
 8. Emco compact 8 reservedel.
  Værktøj og maskiner (58 svar)
 9. Frekvens omformer til båndsav tilsluttes hvordan?
  Værktøj og maskiner (17 svar)
 10. Berlingo vil ikke stoppe
  Lav-Bil (60 svar)

Populært lige nu

 1. Anneks
  Jura, reglementer og krav (læst 162 gange)
 2. Øverste eller nederste rem i vatter
  Lav-Hus (læst 246 gange)
 3. Elbehov til gennemstrømningsvandvarmer
  Fyr og opvarmning (læst 527 gange)
 4. Elbiloplader uden abonnement
  Lav-Hus (læst 517 gange)
 5. hvide hår i mit toilet?
  Lav-Hus (læst 11367 gange)
 6. Idé til hvordan beton føres ned i kælder fra betonlastbil.
  Lav-Hus (læst 675 gange)
 7. Bedste produkter?
  Lav-Hus (læst 250 gange)
 8. Forkert loft
  Jura, reglementer og krav (læst 844 gange)
 9. Loftbrædder
  Lav-Hus (læst 343 gange)
 10. Hjælp til sensor udendørs
  Belysning (læst 185 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Kort og godt

Lav-det-selv.dk (LDS) er Danmarks største samlingssted for boligejere og gør-det-selv folk. Hver måned besøges LDS over 600.000 gange, af folk der søger råd, vejledning og inspiration om alt fra boligforbedring til hobbyprojekter.

LDS er drevet af et stærkt fællesskab, hvor alle kan bidrage med viden og ideer.

 

Følg med