Byg selv højtaler størrelse stor 3x18"

Jeg har en måneds tid søgt på nettet uden at finde en løsning. Så måske der er nogen der kan hjælpe med nogle link eller egne erfaringer.
Jeg er træt af min lyd.
Forstærkeren leverer ok lyd når der ses film, men både højtalere og effektforstærker skal peppes lidt op da de ikke følger med når der skal festes eller under oprydning.

Men tanke:

Bygges høj med 3 stk 18" bas, et par mellemtoner og diskant i toppen. Min idé er at bygge de 3 i bunden i samme kabinet og så vinkle mellemtoner og vinkle diskant.

Jeg har vedhæftet billede af ønskede design og dem som jeg har nu der ikke rækker


<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/140_image.jpg" border="0" class="afimg" />

 

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Alle kan vel bygge et højtaler kabinet, men vil du ud i det sublime skal der en del udregninger til, der har noget med kabinettets volumen og opbygning af diverse skillerum inden i kabinettet. En vigtig detalje er at selve kabinettet skal være af et "dødt" matriale der ikke afgiver resonans når højtalerne bruges. Jeg har haft et par voldsomme højtalere af beton som en god ven lavede til mig, de havde ikke noget problem i at leverer lydtryk på over 160 DB. svarende til 2 x 250 W. Men han var også uddandet på et musik konservatorie, så han vidste hvad han havde med at gører. De bedste højtalere jeg har hørt, var uegnede i en almindelig stue da de var på 1 X 1 X 8 m. og udelukkende bestod af et horn.
Der er en grund til at de tunge drenge i klassen er enormt dyre, det er dyrt at bygge dem selv for et firma.
Hvad er formålet med de ønskede højttalere?

Uanset hvad så er det pænt naivt at tro at du kan bygge højttalere der spiller højere og lyder bedre end hvad du kan købe nyt eller brugt. Ingen seriøse hjemme-byggere gør det for at spare penge, men gør det af ren og skær interesse. Og der skal rigtigt meget viden om emnet til. Det er ikke bare som at bygge en sæbekassebil.

Mit råd er at tag et kig på dba.dk
Hvis du primært leder efter højttalere til fest, så kig efter nogle brugte Cerwin Vega højttalere. Det er ikke svært at finde nogle gode til prisen. Men sørg nu også lige for at få en ordentlig forstærker til at trække skidtet.
Hej Tomder
Se evt vedhæftede billede. Tror ik det giver mening af putte flere cervin Vega'er ind i stuen. De 8 der står der nu klarer det ikke og de findes heller ikke større.
Men hvis du har links til mulige alternativer, lytter jeg gerne.
Håndværkeren:
Ja havde også på fornemmelsen at det ik var lige til. Men sidst jeg havde nogle gamle 15" Al1000 og tog bas enheden ud, lignede kassen indvendig ikke den store ingeniørberegning

 

Prøv at gå ind på Speaker Builder Forum , der findes der nogle rigtigt dygtige folk, som helt sikkert kan hjælpe dig med beregninger, forklaringer og gode råd.

PS: Siden er dansk, selvom navnet ikke ligefrem antyder det. 

PPS: hvordan f.... har du fået lov til at stille så mange "kasser" op i stuen, uden at en kvindestemme straks ryger op i det røde felt 

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
du kan tage en snak med Dansk Audio Teknik, de har stor erfaring på området, og levere også en del lækre løsninger.

Der er også hifi4all.dk foraet, der er en del derinde der selv bygger (jeg selv incl. )

Dog vil jeg mene at der enten er noget galt med sammensætning/opsætning, eller at du bor i en gymnastiksal.
Jeg har selv en lille stue på 28 kvm, en lille surround forstærker på 5x130w rms (8ohm)
alle højt hjemmebygget incl 15" aktiv sub8" bas/ml tone + et par dejlige diskanter til front.
Og trods det at jeg godt kan lidt HØJT musik, har jeg endnu ikke fundet deres grænse endnu.

Mvh

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Annonce
Skrevet af Nif på 28 sep 2013 16:54
Hej Tomder
Se evt vedhæftede billede. Tror ik det giver mening af putte flere cervin Vega'er ind i stuen. De 8 der står der nu klarer det ikke og de findes heller ikke større.
Men hvis du har links til mulige alternativer, lytter jeg gerne.
Håndværkeren:
Ja havde også på fornemmelsen at det ik var lige til. Men sidst jeg havde nogle gamle 15" Al1000 og tog bas enheden ud, lignede kassen indvendig ikke den store ingeniørberegning

Jeg er ikke helt sikker på hvad det er du vil med denne tråd.
Du skriver du er træt af din lyd. Samtidig har du et par rimeligt lækre Focal højttalere hængende, og en røvfuld CV højttalere stående.

Hvis du er træt af lyden fra CV, er det nemt. Smid lortet ud og køb et anerkendt mærke der laver kvalitetslyd. Fx Dali. Nævner dem kun da det er hvad jeg selv har.
CV har aldrig spillet pænt eller flot, bare højt og buldrende.

Men det slår mig alligevel om du ikke bare vil have noget der ser stort ud uden egentligt at kunne spille. For der skal altså godt med effekt at få de CV'er til at spille højt. Så måske du i stedet skulle se dig om efter nogle seriøse effektforstærkere. I stedet for at kigge på større højttalere.
Der jeg boede før, var det hele helt perfekt. Efter jeg har bygget nyt hus, har jeg 6 meter til loftet og 18meter fra højtaleren til den møder væggen i køkkenet (i den ene havldel) Det er meget svært at forklare. Men det korte og lange er, at det nu lyder som højtaleren står midt på en fodboldbane ude i haven. Rummet bliver aldrig spillet opmed de højtalere.
Når jeg ser film, spiller de helt ok, men ikke under rengøring eller fest. Så er rummet simpelthent alt for stort.
Jeg har ikke Focal højtalere i hjemme da jeg ikke synes at 1mil skal være prisen på 2 højtalere, men designet er lækkert. Derfor tænkte jeg at bygge nogle andre efter designet af Focal. Disse bliver bare nød til at være større. 5-10k er ok per evt. brokoblet feftekttrin og samme per højtaler. Men jeg aner bare intet om udregninger af størrelser, delefilter osv. Derfor jeg forsøgte her. Men jeg har da fået noget henvisning som jeg da vil prøve.

 

PS. Det jeg ville med denne tråd:

Jeg hvade håbet der sad en derude og henviste til en 18" Stroker CV (som vidst ikke laves mere) og sagde at denne enhed skulle have 200L kasse. Dvs at 3 skal have 600L. Så tager du denne kasse og deler op i 3 rum og laver et basrør i alle 3 rum. Så laver tager du 2 6" mellemtoner og laver en kasse til og sætter oven på den store, og vinkler den osv osv osv.
Men det var der desværre ikke, men en henvisning til et sted jeg ikke har kigget på endnu. Men håber det bærer det rigtige sted hen

 


I stedet for at være så fikseret på at det skal være kæmpestore bas-enheder burde du i stedet kigge lidt på dine forstærkere, og hvad du bruger af kabler. Hvis ikke de CV højttalere kan spille det rum op du nævner, er der noget galt.
tomder enig

Mvh

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis