Rensdyrryg opskrift

Vi har fået ca 4 kg rensdyrryg. Er der nogen der kan hjælpe med en god
opskrift.
Hilsen Lisbeth

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Lisbeth ....

Efterfølgende opskrift er let og dejlig .....

Rigtig god fornøjelse.

RENSDYRRYG CUMBERLAND

Personer: 6
Forarbejde: 20 minutter
Tilberedning: 1 time og
30 minutter

1500 g spækket dyreryg salt, peber
1 dl olie 11/4 dl rødvin 11/4 dl vand
Sauce:
Skal af ½ appelsin
1 lille løg
20 g smør/margarine
3 spsk. mel 125 g
tyttebær- eller ribsgele,
3/4 dl cognac 11/4 dl rødvin
salt ca. 2 tsk. sennepspulver
cayennepeber
st. ingefær
Desuden: 4 små appelsiner
2 spsk. smør

Gnid den spækkede dyreryg med salt og
peber og brun den i olie i en stor stegegryde.
Sæt gryden i ovnen og lad den stege ved 160
grader i fem kvarter. ( Kan steges i bradepande)
Men beregn så lidt længere tid ...
Bland rødvin og vand. Dryp stegen med denne
blanding af og til under stegningen.
Tag stegen ud af ovnen og hold den varm.
Spæd stegeskyen op med vand, så der bliver
4 dl i alt.
Skær appelsinskallen i meget tynde strimler
(uden hvid hinde), der koges i lidt vand i en gryde
ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af på en si.
Pil og hak løget meget fint. Svits det i smør i en
gryde. Drys melet over og rør geleen i. Spæd med
stegeskyen. Kog saucen igennem ca. 5 minutter.
Tilsæt rødvin og cognac:
smag saucen til med salt, sennepspulver, en anelse
cayennepeber og ingefær.
Kom appelsinstrimlerne i og hold saucen varm.
Pil de små appelsiner og skær dem halvt over.
Steg dem i smør på en pande ca. 10 minutter.
Kødet løsnes fra ryggen og skæres i regelmæssige
skiver på skrå. Læg det tilbage på benet.
Dyreryggen anrettes på et fad med de halve
appelsiner uden om.
Saucen serveres for sig i en skål. desuden
kartofler. evt. champignon eller kantareller og måske
grøn salat med flødedressing.

Velbekomme og Godt Nytår ....

Med venlig hilsen
Kæld Gydum & Ellis Tardini

E-Mail: [email protected]

OBS: TIPS ...

Brug en spækkenål til spækning af dyreryggen.
Klem de tynde spækstrimler fast i nålen og træk
dem gennem kødet på begge sider af rygbenet.
Jo mere regelmæssigt det gøres - desto pænere
ta'r ryggen sig ud ... !!!

Hej Kæld

Nu pirrer du min nysgerrighed. Hvordan ser en spækkenål sådan
cirka ud? Størrelse? Mekanik?

Hidindtil har jeg brugt et strygestål til at prikke huller i en
steg, og herefter indført dybtfrosne (eller bedre: stivfrosne)
spækstrimler i hullerne. Til nød blot en bardering med bacon.

Nu er denne operation jo ikke hverdagskost i mit køkken, men jeg
tror at der er mange andre som også har undret sig lidt.

m.v.h. Emil
Hej Emil .....

Jeg har sendt et billede af en SPÆKKENÅL .....
til dig ... !!!!

Udseendet er vel nærmest som et "mergelspir" blot
med at andet hoved hvor man fastgøre spækket ....

Målet er ca. 20 og naturligvis i rustfrit stål ...

Med venlig hilsen
Kæld Gydum

Rigtig Godt Nytår

PS: Du har ret det er nok ikke et værktøj enhver
husmor har liggende i sit køkken ... :-)

Hej igen Lisbeth - endnu opskrift på Dyreryg ...

Rensdyrreryg stegt som vildt ....

DYRERYG MED TOMATER !!!

Det nemmeste at bestille dyreryggen
gjort i stand og spækket.
Men da du har ryggen følg da tidligere
gode TIP om spækning.

Gnid kødet ind med salt og lidt peber.
Læg dyreryggen på ovnristen i bradepanden
med lidt vand i bunden. Steg den ved 170 gr.
(svag varme) godt 2 timer.

Si skyen og spæd den med fløde og smag den til
lidt god ribsgele.

Dyreryggen kan også dækkes af en tyk mælkestuvning,
når den er brunet, og stege færdig tilsæt da lidt
ribsgele og lidt rougefora som vil fremhæve vildt
smagen nøjagtig som man tilbereder Forloren Hare.

Løssen ved serveringen kødet fra ryggen
og skær det i skiver og anbring det igen
på ryggen.

Garner stegen med kogte hele champignonce, der er
brunede i smør, og udhulede tomater, som er fyldt
med en blanding af hakkede champignoner, løg og skinke samt
lidt chilisovs og derefter brunede i en varm ovn eller under
grill. Server brunede og hvide kartofler til.
3 kg er beregnet til 10-12 personer.

Endnu engang Held & Lykke og Godt Nytår

Med venlig hilsen
Kæld Gydum

E-Mail: [email protected]
Man har et standpunkt, til man ta'r et nyt. (J.O. Krag)

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis