Hej Lisbeth ....
Efterfølgende opskrift er let og dejlig .....
Rigtig god fornøjelse.
RENSDYRRYG CUMBERLAND
Personer: 6
Forarbejde: 20 minutter
Tilberedning: 1 time og
30 minutter
1500 g spækket dyreryg salt, peber
1 dl olie 11/4 dl rødvin 11/4 dl vand
Sauce:
Skal af ½ appelsin
1 lille løg
20 g smør/margarine
3 spsk. mel 125 g
tyttebær- eller ribsgele,
3/4 dl cognac 11/4 dl rødvin
salt ca. 2 tsk. sennepspulver
cayennepeber
st. ingefær
Desuden: 4 små appelsiner
2 spsk. smør
Gnid den spækkede dyreryg med salt og
peber og brun den i olie i en stor stegegryde.
Sæt gryden i ovnen og lad den stege ved 160
grader i fem kvarter. ( Kan steges i bradepande)
Men beregn så lidt længere tid ...
Bland rødvin og vand. Dryp stegen med denne
blanding af og til under stegningen.
Tag stegen ud af ovnen og hold den varm.
Spæd stegeskyen op med vand, så der bliver
4 dl i alt.
Skær appelsinskallen i meget tynde strimler
(uden hvid hinde), der koges i lidt vand i en gryde
ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af på en si.
Pil og hak løget meget fint. Svits det i smør i en
gryde. Drys melet over og rør geleen i. Spæd med
stegeskyen. Kog saucen igennem ca. 5 minutter.
Tilsæt rødvin og cognac:
smag saucen til med salt, sennepspulver, en anelse
cayennepeber og ingefær.
Kom appelsinstrimlerne i og hold saucen varm.
Pil de små appelsiner og skær dem halvt over.
Steg dem i smør på en pande ca. 10 minutter.
Kødet løsnes fra ryggen og skæres i regelmæssige
skiver på skrå. Læg det tilbage på benet.
Dyreryggen anrettes på et fad med de halve
appelsiner uden om.
Saucen serveres for sig i en skål. desuden
kartofler. evt. champignon eller kantareller og måske
grøn salat med flødedressing.
Velbekomme og Godt Nytår ....
Med venlig hilsen
Kæld Gydum & Ellis Tardini
E-Mail:
[email protected]OBS: TIPS ...
Brug en spækkenål til spækning af dyreryggen.
Klem de tynde spækstrimler fast i nålen og træk
dem gennem kødet på begge sider af rygbenet.
Jo mere regelmæssigt det gøres - desto pænere
ta'r ryggen sig ud ... !!!