Tilstandsrapport, hjælp til betydning af skader ved tag og ventilation?

Sidder og kigger på en tilstandsrapport, som indeholder et par K3'ere og ville høre hvad de ting der står, betyder helt præcist - jeg synes ikke alle formuleringer er lige logiske... De er alle 3 af den lidt fluffy type, ala "medfører risiko for fugtskader".

1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten

1.4 Hætter/Aftræk K3

På loftrum er gennemføring af udluftningsrør i undertag fra kloaksystem ikke udført med tæt gennemføringskrave. Note: Det vurderes at forholdet medfører risiko for vandgennemtrængning til den underliggende konstruktion, og dermed risiko for skader på især trædele.

1.15 Andet afvandingsrende K3

På loftrum er afvandingsrende over ovenlysvindue ikke tæt til undertaget. Note: Det vurderes at forholdet giver risiko for indtrængning af fugt og vand i tagkonstruktionen, med skader til følge.


Hvad betyder de her ting helt konkret, hvad er det for et rør der går fra kloaksystem og op til taget? Og hvad er funktionen af den afvandringsrende over ovenlysvinduet?

Og hvordan udbedres de her ting, er det noget man selv kan klare ved at fuge lidt eller skifte nogle dele, eller skal der hyres prof. håndværkere, og er det noget der koster 5000 kr eller 50000 kr?

Og så er der også den her:

5. Kældre/krybekældre/terrændæk

5.6 Ventilation K3 Ventilationsriste til krybekælderen er defekte og tillukkede på gavl. Note: Det vurderes at forholdet giver risiko for fugtskader, i krybekælderen.

Den er nemmere at forstå. Har jeg ret i, at det her "blot" er et spørgsmål om at pille en rist ud af gavlen og sætte en anden rist i, som kan åbnes efter behov? Kan der evt. laves et quickfix, ved at bore nogle huller i den tilstoppede rist, så der kan komme luft igennem igen? 

På forhånd mange tak!
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
1) Undertaget skal være tæt omkring rørgennemføringer (det er nok din faldstammeudsluftning?) så der ikke løber vand ned. Hvis det er et sted hvor der pga tyngdekraften ikke løber vand alligevel betyder det ikke så meget (fx ude langs spærret). Vandet samler sig jo i midten.
2) Afvanding over ovenlys sikrer at evt vand der løber ned af undertaget ovenover ovenlyset ledes udenom ovenlyset. Dette skal være i orden.
3) Ventilationsriste til krybekældre må ikke være tildækket.
Mvh Morten
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis