Hvordan virker denne oliekamin?

Vores søn og svigerdatter har købt et ældre sommerhus, hvor opvarmningen sker med en Tasso olie kamin.
Hvordan "tænder man op" i en sådan, og er der en speciel olie, som skal anvendes.

På forhånd tak.

Mvh.
bodker

Vores søn og svigerdatter har købt et ældre... Vis hele indlægget
20 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det er fuldstændigt rigtigt Klaus, brændværdien i nåle contra løvtræ er ca. den samme pr. kg. Dog ligger nåletræ 2-3 % over, grundet harpiksen.

Men det er også rigtigt, som Håndværkeren nævner, at løvtræ syntes bedst i de fleste brændeovne.

Hvis man vil have den mest varme ud af sit brænde, skal det "futtes" af i en underforbrændingskedel med tilhørende akkumoleringstank. Der kan nemt spares op til 30% med det rigtige grej i forhold til en underforbrændingskedel eller brændeovn.  

 

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Skrevet af Chr. på 30 aug 2013 09:03


Ispinden fungere fint nok, men er blevet solgt til folk der ikke anede hvad de købte, og det kan man nok bebrejde sælgerne. jeg har selv en Ispind og er glad for den. jeg bruger ikke mere strøm end jeg købte olie for, og mit hus er blevet lidt over 100 kvm større siden jeg gik fra olie.

sku jeg sige noget skidt om ispinden, så er det at styringen er for simpel og derfor kræver at man selv regulere lidt i løbet af vinteren, og det er med garanti også det der er problemet at folk tror de bare skal tænde den og så klarer den selv resten. og så blir den et dyrt bekendtskab

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Hej.
Til Håndværker kan jeg sige, at da skorstensfejeren kom i marts sagde han: Hva faen, kører du med brænde. Han var kørt forbi flere gange og troede der kørte et oliefyr. Såe

mvh

 varmetossen

@Gert.
Det glæder mig, at der er mindst en, der er glad for sin ispind.
Det meste af det jeg har hørt om dem handler om retssager og manglende ydelse.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

chr
der er nu flere
og ja jeg kender os godt til retssager mm, men det er jo os dem man hører om og ikke de gode historier

typisk sker det fordi de bliver solgt til folk med huse der ikke er egnet til lave temperature i centralvarmen. jeg har selv været sælger af ispinden, men solgte ikke en eneste, og det er fordi jeg var for ærlig, og vist også har for meget samvittighed

men skal snakken fortsætte skal det være i en anden tråd da jo nok nærmere vil høre om oliekaminen

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Annonce
Ja nu ville det være rart med en reaktion fra Bodker, det er ufint at kaste en bold i luften og så ikke gribe den igen

Skrevet af Håndværkeren på 01 sep 2013 10:36
Ja nu ville det være rart med en reaktion fra Bodker, det er ufint at kaste en bold i luften og så ikke gribe den igen <img alt="" src="/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/crazy.gif" />


Jeg har læst alle jeres indlæg, - også dem, som ikke har noget med det oprindelige spørgsmål at gøre.
Hvor meget jeg har lært af jeres inspark er nok begrænset, men det skyldes sandsynligvis min fremskredne alder, og ikke den kensgerning, at hovedparten af alle indlægende INTET har at gøre med mit oprindelige spørgsmål. - men tak alligevel.

Mvh.
bodker

Som jeg læser svarene er de fleste velmente råd med en rimelig kort tilbagebetalingstid i forhold til at køre videre med en gammel petroleumsovn med de gener og høje omkostninger der er.

En brændeovn til kr. 8.000,- eller/og en luft/luft varmepumpe til ca. kr. 16 - 18.000,- installeret ( hvis der da er strøm i hytten ) er da til at overse.

Selv har jeg både brændeovn ( pejs,af den gamle ikke særligt effektive type, men hyggelig  )  og luft/luft varmepumpe i mit sommerhus - en super kombination - og så kan jeg holde lidt varme på altid uden ret store omkostninger.

Tilbagebetalingstiden for min varmepumpe i forhold til el-varme var ca. 2 år - og så har jeg lidt varme  på om vinteren nu - det havde jeg ikke før.

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Jeg mener nu at jeg i det første svar du har fået, har fået en udførlig beskrivelse af hvordan det fyr virker. Hvis du ikke kan bruge det til noget, tror jeg at du har ret i at alderen trykker dig hårdt.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis