Spørgsmål vedr. krybekælder

Ventilationsriste i krybekældere er naturligvis til, for at skabe ventilation så der ikke opstår skader ifm. opstigende fugt - og de skulle efter sigende være vigtige, og man skal som husejer sørge for at de ikke er stoppede til med visne blade osv...

Men, hvorfor er det så ok at brække gulvet op, fylde krybekælderen op med flamingo, og støbe nyt gulv?

Den opstigende fugt stopper vel ikke af den grund, og nu er der ingen ventilation dernede, så fugten sætter sig vel i flamingoen, lecakugler og soklen... Men er det fint nok?


8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der bliver jo ingen opstigende fugt uden flamingopladerne, da de isolere så der ikke kan blive varmere end gruset der lægges under flamingoen. Ved et uisoleret gulv med krybekælder vil der være varme der trænger igennem trægulvet og på den måde kan få luftfugtiheden til at stige, derfor er der udluftning.
Der kan godt stå fugt under flamingo pladerne, men den kommer ikke længere op grundet flamingoens formidable isolerings evne. Og selv om der måske er små revner imellem klodserne der bliver lagt ned som isolering, er fugt ikke i stand til at kravle op ad flamingo. Der var engang da byggebrangen brugte hårde Stenulds måtter under betonnen, problemet var blot at de kunne opsuge enorme mængder fugt.
Endnu en gang, tak for kompetent svar :-)
God weekend!
HUSK dog at grundopstigende fugt i sokkel eller gulv er to vidt forskellige ting.
Det er muligt dit evt. fugt kun kommer op gennem gulvet, så behøver du ikke tænke på mere, hvorimod hvis du er ejer af en gammel sokkel uden murpap, så kan du godt opleve fugt stige op denne vej.

murerjohn
Annonce
Jeg åbner lige denne tråd igen...
Kan man uden besvær og risiko for fugtdannelse, fylde krybekælderen op med flamingokugler, eller forholder det sig anderledes end hvis der var plader?
Nej, med mindre du altså støber oven på den flamingo.
Der er allerede støbt betongulv - hvor vi har ca. 40cm krybekælder under.
Lige nu vakler vi lidt mellem gulvvarme eller ej...
Hvis vi beslutter os for at droppe gulvvarmen, slipper vi jo for at banke det eksisterende betongulv op - men så vil vi istedet gerne afskaffe krybekælderen ved at fylde den op med flamingo...

Spørgsmålet er så bare om vi kan fylde krybekælderen op med flamingo og lukke hullet ned til krybekælderen med en gang beton?

Jeg kan også spørg anderledes:
Mht. fugtdannelse, er der så forskel på de 2 løsningsmuligheder?

1. Fylde op med flamingo under det eksisterende betongulv
2. Banker betongulvet op, lægger flamingoplader, gulvvarme og støber nyt betongulv
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis