Hvorfor ødelægge en god chokolade med at hælde spiritus i¿¿
Jeg har godt nok ikke været på Det Kongelige Bibliotek;-) - men her er
en udførlig opskrift på den perfekte Overtræks-chokolade...
*Man kan fx overtrække 250 g konfekt med 125 g mørk el. lys
overtræks-chokolade.
Overtræks-chokoladen rives eller brækkes itu og smeltes i vandbad.
Skålen med chokolade hænges på kanten af en gryde med kogende vand.
Skålens bund må ikke nå ned i vandet. Gryden fjernes fra varmen, mens
chokoladen smeltes under omrøring. Jo langsommere den smelter, jo
blankere bliver overtrækket. Hvis konfekten bliver gråstribet eller
plettet, har chokoladen været for varm. Den må aldrig blive mere end
35° eller håndvarm. Det vil sige, at den hverken føles kold eller
varm. Man skal helst arbejde med overtræks-chokolde i et køligt rum
ved ca. 18°. Man kan i 125 g chokolade blande 10 g kakaosmør eller
palmin, hvis massen er for tyk, men overtræks-chokolade bliver aldrig
flydende, kun blød.
Man lægger et stykke konfekt ad gangen midt i den smeltede, håndvarme
overtræks-chokolade, vender det hurtigt rundt deri og løfter det op
med en pålægsgaffel. Den overflødige chokolade stryges af på kanten af
skålen. Konfektstykket lægges på et oliesmurt pergamentpapir (eller
bagepapir). Pynt som kandiserede violer, krymmel, citron- og
sølvkugler, valnødder, mandelsplitter og lignende lægges på, mens
overtrækket endnu er fugtigt. Det er klogt at pynte overtrukket
konfekt med samme indhold, ens.
Hvis chokoladen stivner, fordi den bliver kold, varmes vandet igen og
chokoladen smeltes atter under omrøring. I det hele taget bliver
overtrækket blankt, hvis man ofte under arbejdet rører deri. Konfekten
må ikke tørre i træk eller fugtig luft.
Konfekten stilles tørt, ved ca. 18° i 1-2 døgn, hvorefter den kan
gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.
PS: At arbejde med chokolade incl. temperering skal udføres med
følelse, det er ikke noget man sådan gør tju-haj.
Go' fornøjelse!
. . . . . .
. + . * + . * + .
+ . . . /*\ * . .
. * + . /**\ + . * .
. + * . . . /***\ . * . *
. . . . + /*****\ . + . . *
. + . /*******\ . . * +
+ . * . /*********\ * * + .
. * . /***********\ . * * .
* . * . | | . * . *
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Når der svares på et indlæg, svar venligst under det citerede
og skær venligst det væk, du ikke svarer på.
Du kan læse mere om de danske nyhedsgrupper på
http://www.usenet.dk