Min mor plejede altid at sylte sine rødbeder efter opskriften i Tørsleffs grønne syltebog med det resultat at jeg bliver nødt til at gøre det samme for rødbeder med samme gode smag kan ikke købes for penge...
Rødbeder, syltede (ca. 1 1/4 liter)
Ingredienser:
1 kg rødbeder
¾ liter eddike
375-500 g sukker
1/2 tsk. Atamonpulver
eller 1 tsk. flydende Atamon
Tilberedning:
De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand, 1 spsk. salt pr. liter vand, 1/2 - 1 time alt efter størrelsen. Det kogende vand hældes fra. Gryden stilles straks under rindende, koldt vand indtil rødbederne er kolde. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre. De flås, skæres i skiver. Eddike og sukker gives et opkog. Rødbedeskiverne lægges i. Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon og fyldes i rene glas eller krukker, der lukkes.
Jeg blive nødt til at tilføje at hun i øvrigt også altid lavede stegeben på Jan's måde og jeg husker stadig den djævelsk gode sovs der blev af det, dt kan ihverfald også anbefales herfra....
pips