Champagne-brunch

Det sker med jævne mellemrum - man fylder år.... Og denne gang blir'
jeg 30.

På et eller andet tidspunkt holder jeg selvsagt Den Store Fest, men
inden da ville jeg samle de nærmeste på dagen. Så var det lige jeg
tænkte på champagne-brunch...

Champagne og appelsinjuice. Så meget ved jeg... Sikkert også æg og
bacon - traditionelle ting på et brunch bord.

Men, hva' så mere ?

Forslag til et lækket bord modtages med stor tak.

Kh fra hende, sidst i tyverne *g*

"De bedste 10 år i en kvindes liv er mellem 30 og 31."

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hejsa

Der blev spurgt om det samme for en måneds tid siden, men gentager gerne mit
svar igen:

Noget godt brød, både rugbrød og noget groft franskbrød, gerne hjemmebagt.

Pandekager m. ahornsirup.

Forskelligt pålæg: Skinke - gerne parmaskinke - forskellige gode pølser.

Lidt god ost.

En æggekage.

Frisk frugt, gerne en frisk, enkel, frugtsalat, lavet af årstidens frugter,
serveret med youghurt naturel.

Kaffe, the, isvand m. citronskiver og frugtjuice.

God brunch :-)

Tina

>Der blev spurgt om det samme for en måneds tid siden, men gentager gerne mit
>svar igen:

Nå ups... Der har desværre ikke været levnet tid til mine elskede
nyhedsgrupper meget længe, og min newsreader er sat til at rydde ud
med hård hånd. Alt over 7 dage slettes pr. automatik.

>
>snip en hel masse lækkert
>

Mums - det lyder rigtigt godt. Pandekager, skriver du. Kunne man mon
være så heldig, at nogen ligger inde med opskriften på American
Pancakes ? (Og hvis den også lige har været bragt, er jeg ked af at
køre i den samme rille..)

>God brunch :-)

1000 tak - jeg er ihvertfald hjulpet godt på vej nu !
> Nå ups... Der har desværre ikke været levnet tid til mine elskede
> nyhedsgrupper meget længe, og min newsreader er sat til at rydde ud
> med hård hånd. Alt over 7 dage slettes pr. automatik.

Du er tilgivet

> >
> >snip en hel masse lækkert
> >
>
> Mums - det lyder rigtigt godt. Pandekager, skriver du. Kunne man mon
> være så heldig, at nogen ligger inde med opskriften på American
> Pancakes ? (Og hvis den også lige har været bragt, er jeg ked af at
> køre i den samme rille..)

Fandt lige denne på www.tv2.dk:

Amerikanske Pandekager

Ingredienser:
2 ½ dl mælk, 2 ½ dl mel, 1 stort æg, 1 spsk. sukker, 1 knivspids salt, 1
tsk. bagepulver, 2 spsk. smeltet smør

Fremgangsmåde:
Bland alle de ovenstående ingredienser i en skål, til dejen er ensartet.
Varm panden, evt. en spejlægspande eller blinispande, og kom en lille smule
smør på. Kom dejen på panden i klatter, som skal flyde ud af sig selv. Bag
dem, indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun. Vend pandekagerne
og bag videre.

Det tager et par minutter på hver side.

Servér pandekagerne i stakke med smør og ahornsirup, evt. med lidt bacon
eller pølser til, hvis det skal være rigtig amerikansk.

Håber, du kan bruge den. Lyder ihvertfald lækkert :-)

Tina

Her er en lidt anden udgave, oversat fra et amerikansk madleksikon for
mange år siden. Den giver nok giver lidt tykkere pandekager:

1 æg
1 cup = 240 ml hvedemel
3/4 cup = 180 ml mælk
2 spsk smeltet smør/margarine eller vegetabilsk olie
1 spsk sukker
3 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

Pisk ægget, indtil det skummer; pisk de øvrige ingredienser sammen med
ægget, indtil dejen er glat. For tyndere pandekager rør yderligere 60 ml
mælk i.
Kom kun ganske lidt smørelse på panden til stegning; hæld o. 3 spsk dej på
panden, (Hvis stor pande kan der være 3 på, de bliver ca. 10-12 cm i
diameter). Steg pandekagen på den ene side, indtil den er hævet og tør i
kanten. Vend og steg på den anden side, indtil den er gyldenbrun. Steges
ved lav/middelvarme.
Af denne portion bliver der 8-9 pandekager.

(Hvis pandekagerne skal holdes varme: Stak dem på en ildfast tallerken med
smørrebrødspapir imellem hver og sæt dem i en 125 grader varm ovn).

Det var grundopskriften, men for det skal være rigtig amerikansk, så skal
det jo være "majspandekager": og så er ingredienserne:

MAJSPANDEKAGER: 120 ml hvedemel og 120 ml majsmel (ikke maizena!). Udskift
evt sukkeret med mørk sirup. o. 11 pandekager

Og så medens jeg er i gang, kan I jo få de andre variationer også - uden
garanti for smagen ;-)

ÆBLESOVS PANDEKAGER: 120 ml mælk, 120 ml æblesovs og 1/4 tsk kanel. o. 11
pandekager

BANAN PANDEKAGER: Pisk en moden banan skåret i 1/2 cm stykker og 1/4 tsk
muskatnød i dejen. o. 11 pandekager

BLÅBÆR PANDEKAGER: Rør 120 ml blåbær i dejen.

BOGHVEDE PANDEKAGER: 120 ml boghvede og 120 ml fuldkorns hvedemel, 240 ml
mælk. Evt. drysses 1 tsk klid eller hvedespirer på hver pandekage, før de
vendes. o. 10 pandekager

KÆRNEMÆLKS PANDEKAGER: 240 ml kærnemælk, 1 tsk bagepulver og 1/2 tsk
"tvekulsurt natron". o. 10 pandekager

OSTE PANDEKAGER: Udelad sukker. Rør 240 ml revet ost (Emmenthaler f.eks) i
dejen. o. 11 pandekager

SKINKE PANDEKAGER: Udelad sukker. Rør 80-120 ml hakket eller småtskåret
kogt skinke i dejen.

NØDDE PANDEKAGER: Rør 80-120 ml hakkede nødder efter eget valg i dejen

HAVRE PANDEKAGER: 120 ml havremel eller havregryn?? og 120
fuldkornshvedemel. Udskift evt. sukkeret med honning.

APPELSIN-KOKOS PANDEKAGER: Pisk 2 spsk koncentreret appelsinjuice og 120
ml kokosmel i dejen

FERSKEN PANDEKAGER: Pisk 1/4 tsk kanel i dejen. Rør 1 skrællet, småtskåret
fersken i dejen.

RUG PANDEKAGER: 120 ml hvedemel og 120 ml rugmel, 240 ml mælk. Pisk 1 spsk
revet appelsinskal i dejen. Rør evt. yderligere 120 ml rosiner i. o. 11
pandekager

FULDKORNS HVEDE PANDEKAGER: 240 ml fuldkornshvedemel, puddersukker istedet
for alm. sukker. Evt. drysses sesamfrø på hver pandekage, før de vendes.

YOGURT PANDEKAGER: 300 ml yogurt, kun 2 tsk bagepulver og 1/4 tsk
"tvekulsurt natron". o. 12 pandekager

God fornøjelse med din brunch Tina

Med venlig hilsen
Marianne Germann
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis