Blomme i madeira

Vi har blommerne, vi har madeira'en
Hvad gør vi så?

Det skulle helst kunne bruges til is og forskellige chokoladedesserter.

:-) Ben
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Her en opskrift fra "Menu" Syltning:

Blommer i madeira:

1 kg blommer (reineclauder)
7 dl (600 g) sukker
1 dl vand
2½ dl madeira
1 spsk konserveringsmiddel

Vask blommerne, halver dem og fjern stenene.
Knæk evt. stenene med en nøddeknækker og tag kærnerne ud.
Læg blommerne i glas og drys kærnerne over. Bring vand og
sukker i kog og kog det til det tykner. Så tilsættes madeiraen og
konserveringsmiddel.
Hæld den kogende lage over blommerne. Stil glassene køligt og
dækket til med et viskestykke et par dage. Man skal røre forsigtigt
i blommerne af og til.
Bind glassene til og lad blommerne stå en måneds tid, før de spises -
hvis man da kan vente så længe. ;-)

Til is o.a. kan man evt. finhakke eller blende de syltede blommer.

Mvh.
P.W. Bosse

FUNCHAL COOLER:
(Cocktail) 1 pers.
2 cl gin, 2 cl madeira, 2 cl appelsinsaft, 1 stænk angostura,
desuden: knust is.
Den knuste is kommes i en shaker med resten af ingredienserne.
Ryst drinken godt og server den i et højt cocktailglas. - Den skal
ikke sies.

Her en opskrift fra "Menu" Syltning:

Blommer i madeira:

1 kg blommer (reineclauder)
7 dl (600 g) sukker
1 dl vand
2½ dl madeira
1 spsk konserveringsmiddel

Vask blommerne, halver dem og fjern stenene.
Knæk evt. stenene med en nøddeknækker og tag kærnerne ud.
Læg blommerne i glas og drys kærnerne over. Bring vand og
sukker i kog og kog det til det tykner. Så tilsættes madeiraen og
konserveringsmiddel.
Hæld den kogende lage over blommerne. Stil glassene køligt og
dækket til med et viskestykke et par dage. Man skal røre forsigtigt
i blommerne af og til.
Bind glassene til og lad blommerne stå en måneds tid, før de spises -
hvis man da kan vente så længe. ;-)

Til is o.a. kan man evt. finhakke eller blende de syltede blommer.

Mvh.
P.W. Bosse

FUNCHAL COOLER:
(Cocktail) 1 pers.
2 cl gin, 2 cl madeira, 2 cl appelsinsaft, 1 stænk angostura,
desuden: knust is.
Den knuste is kommes i en shaker med resten af ingredienserne.
Ryst drinken godt og server den i et højt cocktailglas. - Den skal
ikke sies.

Den mest enkle opskrift:
Fordrukne blommer
Skær med en skarp kniv hele vejen rundt ind til stenen(uden at dele blommen)
Læg blommerne i en smurt ramakin el. anden ovnfast skål.
Hæld Maderia, Marsale el.lign over samt er par spsk. flydende honning (Azalie el.lign.)
ind i ovnen 200 grader ca. 15 min. alt efter hvor modne blommerne er.
Uhm. det er guf.

venlig hilsen boll
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis