Blomme i madeira Fra NG 2410 23-08-2000 21:51 Vi har blommerne, vi har madeira'enHvad gør vi så?Det skulle helst kunne bruges til is og forskellige chokoladedesserter.:-) Ben 3 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Fra NG Trådstarter 2410 23-08-2000 21:51 Her en opskrift fra "Menu" Syltning:Blommer i madeira:1 kg blommer (reineclauder)7 dl (600 g) sukker1 dl vand2½ dl madeira1 spsk konserveringsmiddelVask blommerne, halver dem og fjern stenene.Knæk evt. stenene med en nøddeknækker og tag kærnerne ud.Læg blommerne i glas og drys kærnerne over. Bring vand ogsukker i kog og kog det til det tykner. Så tilsættes madeiraen ogkonserveringsmiddel.Hæld den kogende lage over blommerne. Stil glassene køligt ogdækket til med et viskestykke et par dage. Man skal røre forsigtigti blommerne af og til.Bind glassene til og lad blommerne stå en måneds tid, før de spises -hvis man da kan vente så længe. ;-)Til is o.a. kan man evt. finhakke eller blende de syltede blommer.Mvh.P.W. BosseFUNCHAL COOLER:(Cocktail) 1 pers.2 cl gin, 2 cl madeira, 2 cl appelsinsaft, 1 stænk angostura,desuden: knust is.Den knuste is kommes i en shaker med resten af ingredienserne.Ryst drinken godt og server den i et højt cocktailglas. - Den skalikke sies.
Fra NG Trådstarter 2410 23-08-2000 21:52 Her en opskrift fra "Menu" Syltning:Blommer i madeira:1 kg blommer (reineclauder)7 dl (600 g) sukker1 dl vand2½ dl madeira1 spsk konserveringsmiddelVask blommerne, halver dem og fjern stenene.Knæk evt. stenene med en nøddeknækker og tag kærnerne ud.Læg blommerne i glas og drys kærnerne over. Bring vand ogsukker i kog og kog det til det tykner. Så tilsættes madeiraen ogkonserveringsmiddel.Hæld den kogende lage over blommerne. Stil glassene køligt ogdækket til med et viskestykke et par dage. Man skal røre forsigtigti blommerne af og til.Bind glassene til og lad blommerne stå en måneds tid, før de spises -hvis man da kan vente så længe. ;-)Til is o.a. kan man evt. finhakke eller blende de syltede blommer.Mvh.P.W. BosseFUNCHAL COOLER:(Cocktail) 1 pers.2 cl gin, 2 cl madeira, 2 cl appelsinsaft, 1 stænk angostura,desuden: knust is.Den knuste is kommes i en shaker med resten af ingredienserne.Ryst drinken godt og server den i et højt cocktailglas. - Den skalikke sies. LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
birgith 2 16-10-2000 13:04 Den mest enkle opskrift:Fordrukne blommerSkær med en skarp kniv hele vejen rundt ind til stenen(uden at dele blommen)Læg blommerne i en smurt ramakin el. anden ovnfast skål.Hæld Maderia, Marsale el.lign over samt er par spsk. flydende honning (Azalie el.lign.)ind i ovnen 200 grader ca. 15 min. alt efter hvor modne blommerne er.Uhm. det er guf. venlig hilsen boll