Lagkage - ideer ønskes Fra NG 2410 09-09-2000 23:10 Jeg skal lave en lagkage til ca 30 personer til en 40års fødselsdag. Erder nogen der vil give nogle ideer til pynt og en god opskrift selv jegkan finde ud af?hilsen Claus. 2 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Fra NG Trådstarter 2410 09-09-2000 23:10 Sagtens!Hvis det er en kage til din mors fødselsdag, så er her en lilleopskift på hvordan man man laver en kagepude med sukkerblomster.Denne kage er formet som en pude med snoede kantebånd og "kvaster".Den er dekoreret med små sukkerblomster og marcipanroser.Kagen er 25-30 cm på den lange led og rækker til 25-30 personer. -oo-Til Kagen:1/2 portion dej til piskede bunde (se #1)Kagens øvrige indhold bestemmer du selv, men vælg et fyld, der ikke eraltfor sødt, da både sukkerblomsterne og marcipanroserne er søde. Bruggerne frisk frugt eller creme smagt til fx med rom som konstrast.Til dekoration:500 g omslagsmarcipan (se #2)Æggehvideglasur (se #3)Blå, gul, rød, grøn frugtfarve50 g mørk chokoladeStart med at lave sukkerblomsterne, då de kan få lov at tørre et pardage før brugen. Farv æggehvideglasur lyseblå med konditorfarve og komden i en lille sprøjtepose med stjerneformet metaltylle. Sprøjt små"forglemmigej'er ud på bagepapir og forsyn hver af dem med en lilleprik af gul glasur i midten. Stil blomsterne til tørre, til de slipperpapiret. du kan købe færdige sukkerblomster, men det er langtbilligere og morsommere at lave dem selv.For at kunne forme puden har du brug for 3 papskabeloner formet somaflange puder, den største skal være ca. 20x30 cm, den næste 3 cmmindre på hver led og den mindste endnu 3 cm mindre på hver led.Bag kagebundene, køl dem af og skær dem ud efter skabelonerne. Lægkagen sammen med fyld, du har valgt, med den største bund nederst ogden mindste øverst, så du får en smukt hvælvet pude. Glat pudens siderpænt og jævnt ud.Farv godt halvdelen af omslagsmarcipanen lysegrøn og rul den ud til entynd plade, der er stor nok til at dække hele kagen. Beklæd den og sætderpå sukkerblomsterne fast med en lille klat hvid glasur.Lav 2 lange pølser af henholdsvis orangefarvet og chokoladefarvetmarcipan og drej dem sammen til en snoning, som du anbringer langspudens nederste kant. Lav små "kvaster" af strimler af de 2 farvermarcipan og sæt dem fast i pudens hjørner.Tilsidst laver du 2 smukke lyserøde marcipanroser, som du sætter på enlille lysegrøn marcipangren sammen med et par lysegrønne blade. Etlille skilt i hvid marcipan med påskriften "Tillykke Mor" i chokoladefuldender denne særprægede kage. -oo-#1 Dej til piskede bunde:Til ca. 5 firkantede bunde à 40x40 cm15 æg, 10 æggeblommer, 500 g sukker, 500 g mel, evt. revet citronskalPisk æg, æggeblommer og melis med el-pisker, til du har en let ogfyldig masse. Sigt melet og vend det forsigtigt i evt. sammen medcitronskal. Smør dejen ud i firkanter på bagepapir og bag dem ved 240°i 5-8 minutter. Vend dem over på en rist og træk papiret af. -oo-#2 Omslagsmarcipan:1 kg bittermasse (marcipanmasse, fx bittermasse 00), 1 kg flormelis,ca. 200 g glukose, evt. frugtfarveÆlt marcipanmassen med flormelis og glukose til en smidig dej. Du kanfarve omslagsmarcipanen ved at ælte frugtfarve ind i den, men tilsætkun ganske lidt af gangen, da marcipanen er smukkest i pastelfarver.Marcipanen kan opbevares indpakket i plastfilm i en lufttætplastbeholder eller i en frysepose. (Bittermasse og glukose kan købeshos specialkøbmænd).PS: Færdiglavet omslagsmarcipan i ruller, kan efterhånden købes iflere store supermarkeder. -oo-#3 Æggehvideglasur (sprøjteglasur):1 dl æggehvider (ca. 4 stk), ca. 400 g sigtet flormelisRør det meste af æggehviderne stive med flormelis. Tilsæt resten afæggehviderne lidt efter lidt og rør, til glasuren har konsistens somen sej pasta. Dæk skålen med plastfilm eller et fugtigt viskestykke. -oo-Go fornøjelse!Hvis *ikke* du kan lave ovenstående kage, så er denne nyhedsgruppeikke noget for dig. - Vi levere kun go'e opskrifter fra os ;-)Hvis du har nogen spørgsmål vedr. kagen, - "Så spørg' bare".Mvh.P.W. Bosse-Indtal din besked efter klartonen...
Fra NG Trådstarter 2410 09-09-2000 23:10 Hej ClausHer er en opskrift på lagkagebunde.....8 æg320g sukker140g kartoffelmel120g hvedemel2 spsk. bagepulvervanilliesukker(smag & behag)Æg og sukker piskes hvidt, resten sigtes ned i æggemassen, og røresforsigtig rundt med en dejskraber, så man ikke pisker luften ud af æggene.Hældes ud på en bageplade, eller springform, bages 10-12 min. ved 160c.Der bliver ca 6 bunde (3 lagkager), man beregner ca 12 personer på enlagkage.Venlig hilsen http://www.madtips.dk