Skildpadde-lagkage

Hej NG

Er der nogen der ligger inde med opskriften på den (famøse)
chokoladeskildpaddekage der kom frem for nogle år siden? Jeg har overvejet
at servere den på lørdag.
--
Mvh Anja


4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Opskriften var at finde på Morten's Opskriftsamling og findes nedenfor
klippet direkte derfra. Jeg har (endnu ??) ikke selv prøvet kagen, men
den lyder da ganske interessant !! ;-)

Paddekage

Denne kage er faktisk usædvanligt lækker, men den er lidt dyr at lave.

Ingredienser (ca. 12)
30 Toms chokolade skildpadder
1 l piskefløde
250 g mørk chokolade
250 g marcipan
3 lagkagebunde
makroner

Fremgangsmåde
Smelt 18 padder og chokoladen på vandbad. Tilsæt en smule af fløden så
massen får en cremet konsistens. Pisk 7 dl fløde til flødeskum og
bland paddemassen heri. Sæt det i køleskab mindst et par timer. Kagen
monteres med skiftevis lagkagebund, knuste makroner og paddemasse -
øverst skal der være en lagkagebund. Hele herligheden pakkes ind i
marcipan, som rulles fladt med en kagerulle og pyntes med flødeskum og
hele padder.
Velbekomme!

--
Gitte Sørensen [email protected]

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
> Opskriften var at finde på Morten's Opskriftsamling

Tak, det var lykkedes mig at overse den...

> Ingredienser (ca. 12)
> 30 Toms chokolade skildpadder
> 1 l piskefløde
> 250 g mørk chokolade
> 250 g marcipan
> 3 lagkagebunde
> makroner

Jeg mener at der engang var hjemmelavede bunde til? Er der nogen der har en
opskrift på dem, eller evt en anden opskrift på hjemmegjorte
(chokolade)-lahgkagebunde? Jeg tror paddekagen ville være ked af at havne på
Karen Volfs. Hvor køber man gode bunde hvis alt andet glipper?
--
Mvh Anja
[email protected]

Chokoladebunde:
(Til 12 bunde)

10 æg
6 æggeblommer
400 g sukker
300 g mel
75 g kakao

Pisk æg, æggeblommer og sukker med en el-pisker til en luftig
æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det forsigtigt i æggemassen.
Smør dejen ud på bagepapir og bag bundene ved 240° i 5-8 min. Vend dem
over på en bagerist og træk papiret af.

Mvh.
P.W. Bosse

"Mange elever er kloere ænd deres lære fordi de bruer internette"
(Citat fra en gymnasieelevs eksamensstil).

Tak for hjælpen.

Jeg har i mellemtiden fundet en alternativ opskrift som jeg lige ville poste
hvis nogle skulle være interesserede:

ingredienser:

4 æg
2 store dl sukker
1 tsk bagepulver
2 spsk cacao
1 dl mel
35 g kartoffelmel
makroner
cognac
20 chokoladeskildpadder
500 g mørk chokolade
½ l. piskefløde
1 æg
200 g flormelis
350 g marcipan
gul frugtfarve

Pisk 4 æg med 2 topfyldte dl sukker til meget tykt skum
Bland mel med kartoffelmel, bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.
Fordel dejen i 3 velsmurte lagkagebundsforme og bag i 6-8 min ved 225
grader.
Lad dem afkøle og læg den ene på et fad. Herover knuses 15-20 makroner let
og stænkes rigeligt med cognac. Crème fordeles over makronerne og imellem
næste lag:
creme:
500 g mørk chokolade smeltes i ½ l. piskefløde og afkøles til lige under
køleskabstemperatur. Piskes med elmikser til cremen er let og luftig.
Desuden smeltes 12 kæmpeskildpadder og afkøles til stuetemperatur.
Skildpaddemassen vendes i den lette chokoladecreme der smøres ud mellem
bundene. Den øverste bund overtrækkes med glasur af ½ æggehvide + 200 g
flormelis og 3 dråber gul frugtfarve så glasuren får farve som marcipan. ca
350 g marcipan æltes med den anden halve æggehvide og lidt flormelis og
rulles til et bælte der sættes om kagen. Som en indre cirkel pyntes med 8
skildpadder.

god fornøjelse

--
Mvh Anja
[email protected]

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis