Tak for hjælpen.
Jeg har i mellemtiden fundet en alternativ opskrift som jeg lige ville poste
hvis nogle skulle være interesserede:
ingredienser:
4 æg
2 store dl sukker
1 tsk bagepulver
2 spsk cacao
1 dl mel
35 g kartoffelmel
makroner
cognac
20 chokoladeskildpadder
500 g mørk chokolade
½ l. piskefløde
1 æg
200 g flormelis
350 g marcipan
gul frugtfarve
Pisk 4 æg med 2 topfyldte dl sukker til meget tykt skum
Bland mel med kartoffelmel, bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.
Fordel dejen i 3 velsmurte lagkagebundsforme og bag i 6-8 min ved 225
grader.
Lad dem afkøle og læg den ene på et fad. Herover knuses 15-20 makroner let
og stænkes rigeligt med cognac. Crème fordeles over makronerne og imellem
næste lag:
creme:
500 g mørk chokolade smeltes i ½ l. piskefløde og afkøles til lige under
køleskabstemperatur. Piskes med elmikser til cremen er let og luftig.
Desuden smeltes 12 kæmpeskildpadder og afkøles til stuetemperatur.
Skildpaddemassen vendes i den lette chokoladecreme der smøres ud mellem
bundene. Den øverste bund overtrækkes med glasur af ½ æggehvide + 200 g
flormelis og 3 dråber gul frugtfarve så glasuren får farve som marcipan. ca
350 g marcipan æltes med den anden halve æggehvide og lidt flormelis og
rulles til et bælte der sættes om kagen. Som en indre cirkel pyntes med 8
skildpadder.
god fornøjelse
--
Mvh Anja
[email protected]