Farsbrød

Gode opskrifter på farsbrød søges. Skal serveres til familiefødselsdag.
Jeg har lyst til også at lave tzatziki. Passer det til og hvordan gør jeg.

Hvilket tilbehør passer ellers til. Jeg har overvejet små, nye kartofler
vendt i olie eller smør og bagt i ovnen.

Med venlig hilsen
Charlotte

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Prøv denne variant: Tag en god håndfuld kastanier og flå dem (lav et
kryds i bunden og skold dem i kogende vand nogle minutter og hiv så
skindet af dem) Hak dem f.x. i en persillehakker og hæld en ordentlig
slat cognac over dem, (En dl eller så) lad dem trække natten over. Rør
dette i farsen.
Hvis der er børn med til middagen, så lav evt. et lille farsbrød til
dem uden sprut. (Om muligt så lad dem hjælpe dig i køkkenet, børn elsker
at lave mad!)

> Jeg har lyst til også at lave tzatziki. Passer det til og hvordan gør
jeg.

Tjae, hvorfor ikke. Men gør dig selv og din familie den tjeneste at
bruge *rigtig* yogurt, ikke det der grufuldt sure stads, MD-Foods
sælger. Du kan få en græsk yogurt, der ikke koster mange ører mere i
Netto. Den behøver ikke engang dryppe af, netop fordi det er en *yogurt*
.
Bland et par finthakkede, friske fed hvidløg og en håndfuld finthakket
agurk i mælkeproduktet og lad det trække et par timer i køleskabet. Smag
til med salt & peber. (Igen, hvis der er børn tilstede, så pas på
hvidløgene.)
>
> Hvilket tilbehør passer ellers til. Jeg har overvejet små, nye
kartofler
> vendt i olie eller smør og bagt i ovnen.

Lyder himmelsk. God ide.
Årstiden taget i betrsgtning ville en god salat måske også gøre sig: Og
nu vi er ved det græske, så prøv masser af tomater skåret i tynde både,
finthakkede løg, oliven, og pluksalat. Hertil en olie/eddike dressing.
--
Mikael Fauslund

(Sig is temporarily down. We apologise for any inconvenience.)

Hvis du vil lave tzatziki til, er et græsk-inspireret farsbrød meget
passende. Det kan bestå af et almindeligt farsbrød (evt. med hakkede
oliven i farsen), med fyld af svitsede, hakkede løg, hakket persille
og feta.

Kvan.
--
-------Casper Kvan Clausen------ | 'Many people would rather
--------
I en af Karoline's Kogebøge er der opskrift på et rigtig godt græsk
farsbrød. Hertil smager tzatziki supergodt.

Græsk farsbrød:

1 dl løse ris koges i 1,5 dl vand tilsat 1/2 tsk groft salt. Afkøles
herefter.

250 g hakket lammekød (evt. svin, hvis I ikke bryder jer om lam)
250 g hakket oksekød
1 æg
1 dl mælk
1 tsk groft salt - peber

2 spsk hakket persille
2 - 3 fed knust hvidløg
1 lille hakket løg
100 g fetaost

lidt smør

Rør kød, æg, mælk, de kogte, afkølede ris og krydderierne til en fars.
Bland persille,hvidløg og løg sammen,og smulder osten heri. Smør et
ovnfast fad,og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille
brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over
farsbrødet, bag retten midt i ovnen. Bagetid ca. 60 minuter ved 200°C.

--
Gitte Sørensen [email protected]

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis