Tilbygning/renovere hus kontra nedrivning og bygge nyt

Hej
Vi har desværre ikke forstand på byggeri, og kan ikke rigtigt lave noget håndværkerarbejde selv,
og håber derfor på gode råd fra jer.

Vi overvejer at bygge til vores hus fra 1963 da det kun er knap 100kvm. Vi har også kigget på andre huse som kvm mæssigt passer bedre, men vi er så glade for størrelsen på vores grund, naboer og de øvrige på vejen, beliggenheden er også helt i top i forhold til indkøb, fritidsaktiviteteter, skole og arbejde. På Penge.dk har de så en artikel som bl.a. skriver følgende:
Hvis du kigger på nyt hus, men ikke har fundet det helt rigtige endnu, kan du overveje at købe et gammelt hus, rive det ned og bygge et nyt.
Nu er der ikke rigtigt nogle gamle huse i området som er til at komme i nærheden af prismæssigt, men hvad mener I? Bør vi se på hvad nedrivning af vores nuværende bolig vil koste og prisen på et nyt hus i stedet for?
Vi vil ære kede af at skulle have lavet arkitekttegninger på en tilbygning eller på et nyt hus på samme grund, hvis pengene så er spildte. Vi har derfor behov for lidt hjælp og vurderinger af vores situation før vi kontakter nogen, hvor taxameteret kører hurigt.

Venlig hilsen
Fam. Dam
20 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kommer jo helt and på standen af jeres bolig, og hvad ønskerne er ved renovering.
Du har jo ikke skrevet nogle oplysninger vi som sådan kan arbejde med. Så svaret må jo være, er det noget lort, ned med det. Er det bevaringsværdigt, så lad være, og byg til i stedet.

I skal nok have en tømmer mester, bygge sagkyndig eller en arkitekt ud og kigge lidt, og høre hvad i har af muligheder. Det kommer måske til at koste lidt, men med de tanker i har foran jer, er det små penge. et par tusinder gør jo ikke det store hvis man alligevel skal bruge en million.
Vil det sige, at for at det typisk kan betale sig at rive sit hus ned skal det i meget dårlig stand, også selvom der i dag er andre krav mht energirigtig byggeri, isolering m.m.?
Hvilken pris ligger nedrivning typisk i, er der bud på dette?
Og hvordan skal vi gøre mht henvendelse vedr. Vurdering af hvad der bedst kan betale sig for os samt hvilke muligheder for tilbygning der er?
Der er ikke en kvadratmeter pris på nedrivning. Så det er svært at gætte hvad det vil koste. Jeg vil igen, råde jer til at kontakte en bygnings sagkyndig, arkitekt, eller lign. og snak med dem. Der er INGEN her på siden der kan fortælle hvad der vil være bedst i jeres situation, uden at have været ude og se på det, snakke med jer om hvad i ønsker, og hvilke kompromier i er villige til at indgå med jer selv, samt hvor meget i vil ofre på det.

Men man kan jo også fint renovere et ældre hus så det bliver super flot og lækkert, og er fornuftigt mht til energien, det har jer selv gjort. Nye vinduer og gøre, efterisolering af gulve, vægge og loft. Og skal der bruges mere plads, så kan man jo derefter kontakte nogle entrepanøre og få nogle forskellige tilbud på 50kvm ekstra
Fordelen ved at rive det gamle ned, og bygge et nyt er jo så har du et moderne hus der lever op til dagens standarter, og er energivenligt.

Skal du have håndværkere til det hele, er ombygning, og modernisering af det eksisterende, en ret dyr omgang.

Hvis det er et etplans hus, og taget alligevel står til udskiftning, kan det ofte være en god løsning at lave 1 sal på, hvis huset er velegnet til det.
Annonce
Taget er fra 1963 så nyt tag vil helt klart være aktuelt, samtlige vinduer skal også udskiftes, loftet skal isoleres ( der er neget begrænset isolering på loftet i dag), et badeværelse mere ønskes også da det nuværende er 2,5kvm, vi ønsker gulvvarme i alle rum. En overtage kunne selvfølgelig også være en mulighed, naboerne fik det lavet for 13 år siden og de siger der bliver så varmt på 1. Salen her om sommeren, og det er jo træls når man typisk vil placere soveværelse og børneværelserne deroppe.
På sigt kan det godt vise sig at renovering/tilbygning er en dårlig løsning, især her og nu hvor priserne på nybyggeri er i bund.

Ved et nyt hus får man et meget billigt hus ren energimæssigt, og alle vedligeholdelsesudgifter er skubbet en halv snes år ud i fremtiden.

Det er også nemmere et sælge et nyere energivenligt hus en et ældre renoveret, hvis der skulle blive tale om det!

Den største fordel er nok, at du får lige præcis den planløsning du har brug for, da du ikke skal tage hensyn til den nuværende bygning. Men som andre skriver får du ikke et svar på dit spørgsmål her på siden, højest et par gode råd om hvordan du kommer videre med en beslutning
Det allerførste du/I skal tage stilling til er, om i er villige til at flytte fra stedet. Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed er jo tre vigtige faktorer. Vil I ikke væk fra stedet, så er der jo kun renovering/tilbygning tilbage.

Bliver det udfaldet, så overvej den økonomiske ramme og hvilke forventninger/ønsker I har. Antal værelser, badeværelser, stort/lille køkken osv. Med disse overvejelser i hånden kan I tage fat i en arkitekt og få nogle vurderinger på mulighederne.

Sådan en fætter koster ikke mange 1000-lapper, hvis I er velforberedte og I er specifikke i opgavebeskrivelsen. Opgaven er, ud fra jeres ønsker og forventninger, at komme med en vurdering af det gamle hus' tilstand og indspark til enten renovering og tilbygning, eller at rive ned og bygge nyt. Det kræver ikke en ABR89-kontrakt med meget videre, og I kan jo nok klare jer uden en fin skriftlig rapport. En mundtlig gennemgang og de skitser han evt. laver på stedet vil give jer et tydeligt fingerpeg om, hvilken vej vindene blæser og om jeres økonomi rækker.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Hvad endte det her med?

Vi har været igennem præcis samme overvejelser, men fandt ud af, at det var for dyrt at rive det nuværende ned og bygge nyt i forhold til, hvad man ellers kan få i området.
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis