PapirUld vs GlasUld vs RockWool

Hej

Er der nogle der kan komme med nogle for og imod de forskellig isolerings materialer !

Når man søger på nettet er de forskellige materialer jo helt fantastiske. Men jeg savner en form for sammeligning .  godt og dårligt.

RockWool / GlasUld / papirUld.

Håber I Kan hjælpe.

Mvh Cabby006
20 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Rockwool er giftfrit, og kan ikke brænde. Det kan smelte ved meget meget høj temperatur. Men det kan virkelig ikke brænde.

Papiruld er lavet af gamle aviser med tryksværte. Og det kan ikke brænde. Fordi det er imprægneret med noget halvgiftigt Brom-halløj.

Og jeg kan forsikre om, at papirsnulderet forlængst er forkullet ved en temperatur, hvor mineralulden stadig ligger der.

Men det er det her Brom, der bekymrer mig mest.

Men jeg tænker jo også så gammeldags.
Jeg går faktisk selv med de tanke, og har fundet ud af at http://www.dronninglund-papirisolering.dk/ køre med en papiruld uden borsalte. og hvis man Googler papiruld og bor kommer der en masse frem. men jeg er så langt i mine overvejelser at jeg har bestemt mig for at indhente tilbud på papirulds isolering.

Rookie NO.1
brand test jeg er faldet over http://www.okoisolering.dk/brandtest-af-papiruld.html

Rookie NO.1
Har lige set testen. Så er jeg nok mest til StenUld.
Men med i forhold til Fugt ? Er der de stor forskelle på prisen de 3 materialer ?
http://www.sbi.dk/byggeteknik/bygningsfysik/fugt/fugtsikre-trefacader/artikel-i-forsk07-trefacader-kan-isoleres-bedre-uden-risiko-for-fugtproblemer jeg aner ikke hvad priserne er men henter tilbud ind.

Rookie NO.1
Annonce
http://www.sbi.dk/byggeteknik/bygningsfysik/fugt/fugtsikre-trefacader/artikel-i-forsk07-trefacader-kan-isoleres-bedre-uden-risiko-for-fugtproblemer jeg aner ikke hvad priserne er men henter tilbud ind.

Rookie NO.1
http://www.sbi.dk/byggeteknik/bygningsfysik/fugt/fugtsikre-trefacader/artikel-i-forsk07-trefacader-kan-isoleres-bedre-uden-risiko-for-fugtproblemer

Rookie NO.1
Selve håndteringen af isoleringen, snakker klart til Papirulds fordel, da man jo får det blæst ind. Dette er også den dyre løsning, og der er ikke meget lav-det-selv over det.

Mellem Glasuld og Stenuld, der syntes jeg personligt at stenuld er er den løsning, det smelter ikke ved brand og jeg syntes ikke støvet er så fint som glasuld. Min holdning er også at Glasuld klør en smule mere. Jeg er heldigvis blevet imum over for isolering.

Med venlig hilsen
Brian Dennis Jensen

Find dansk kvalitetsmaling og udstyr til malerarbejdet på:
http://www.DecoFarver.dk/ - Dit malerprojekt starter her!



Find Beck & Jørgensen kvalitetsmaling og udstyr til malerarbejdet på http://www.decofarver.dk/ - Dit malerprojekt starter her!

Skrevet af Cabby006 på 20 jun 2013 15:13
Har lige set testen. Så er jeg nok mest til StenUld.
Men med i forhold til Fugt ? Er der de stor forskelle på prisen de 3 materialer ?
Testen er ikke helt realistisk, i praksis vil gennembrændingstiden for glasuld være væsentligt højere, gasflammen er meget varmere end en normal bygningsbrand.

Der er ikke stor forskel på materialeprisen, men især ved efterisolering er det meget billigere at få blæst papiruld ind, ca. 30.000 kr for 150 m2 for 300 mm. tykkelse.

95 mm. rockwool bats koster ca. 30 kr/m2, så det er ca. halv pris.

Papiruld er ikke GDS arbejde, men en ordentlig udlægning af bats tager lang tid (tilpasning omkring spær) og det er især ved lave taghældninger et modbydeligt arbejde.
Der er jo også Thermocell træfiberisolering, som faktisk isolerer bedre end både papiruld og mineraluld i granulatform.
Det er faktisk den granulattype jeg sædvanligvis anbefaler at man bruger.

Jeg mener ikke man skal gå så meget op i hvor hurtigt de forskellige produkter brænder, da vi har ganske fornuftige mennesker til at lave reglerne for deres anvendelser, og så skal man bare følge disse regler.

Jeg møder dog "papiruldfolk" som ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne, og det kunne tyde på, at der også heriblandt er nogle brådne kar.
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også