Fordeling af tv-signaler

I sammenhæng med efterisolering af ydervæggene, har vi sat antennestik op i 2 værelser og stuen (2 stik). Vi har sat en fordeler dåse med 4 udgange op. Desværre viser det sig, at signalerne, specielt i de stik, som sidder langt fra fordeler dåsen, er ret svage (sne på mange af stationerne).

Dette hænger sandsynligvis sammen med, at der på én af udgangene i fordeler dåsen står noget med "jævnspænding ind" dvs. at fordeleren sandsynligvis skal have en forsynings spænding. Der står ikke rigtig noget på æsken om hvordan fordeleren skal tilsluttes. Men er det normalt at en fordeler skal forsynes med strøm? Og hvor "trækker" man det fra, er det fra en evt. antenne forstærker (som vi ikke har da vi jo har kabeltv)?

Mvh Lars Jensen :\
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
I sammenhæng med efterisolering af ydervæggene... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Til Jørgen: jeg er ikke sikker på at det er en generel regel, men dæmpningen over de enkelte dele af anlægget bør fremgå af pakningerne/brugsanvisningerne - det gjorde de i mit tilfælde.

TS
Hej Lars. Hvis du får dine TV signaler fra kabel tv (tdc. stofa osv.) er det ikke særlig heldigt hvis du bruger "åbne fordelere" dvs. fordelere hvor man skruger kablet fast i en klemme, det giver en masse indstrålning fra alt muglig og giver forstyerelser i billede. brug i stedet fordelere med F.con. (parabol stik) de er H.F. tætte og giver næsten aldrig problemer, en nomal 4 fordeler har et tab på ca. 7 db. og kan ikke monteres direkte på kabel tv uden forstærker (kabel tv levere ca.60-75 db. ind) kommer signalet ned i nærheden af 55-50 db. er det at støjen begynder at komme. derfor hjælper det ikke at sætte en forstærker op nede i stuen hvor der er sne i billede, den skal sidde før din fordeler der hvor signalet er i orden. en anden ting der kan have indflydelse på signalet er dine vægdåser, er det den billige type fra byggemarked eller harald nyborg så smid dem ud !! og bid i det sure æble og køb nogle TRIAX TD260 slutdåser.
den der med dc.ind.... det er hvis man har sin egen antenne på taget og en strømforsyning nede i stuen til forstærkeren på masten så skal strømforsyningen sidde på den udgang, du får ikke noget godt ud af at sætte spænning på hvis du ikke har en masteforstærker tvært imod... mvh. Jannik
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis