Rygeost

Skulle der mon være nogen der ligger inde med opskrifter på rygeost
MVH. E.C.
e-mail [email protected]

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Rygeost

Hæld 2 liter sødmælk i et fad sammen med 2 1/2 dl kærnemælk og 3 dl
piskefløde og stil blandingen lunt i 1 døgn.

Skær et kors i den stivnede mælkeblanding og hæld 3 - 4 dl kogende
vand i korset. Hæld forsigtigt vandet fra og kom ostemassen i et klæde
i en sigte. Smag til med lidt salt. Stil ostemassen koldt og ladvallen
løbe fra.

Kom halm (helst havre-halm)i en metal-spand, sæt ild til, dæk med et
lag brændenælder og læg et låg, der knap dækker, over, så der bliver
en god røgudvikling. Kom ostemassen i en trådsigte. Fjern låget fra
spanden og hæng sigten over spanden i nogle minutter, til osten er
gylden. Vend osten ud på et fad og drys med kommen.

--
Gitte Sørensen [email protected]

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
Se det var en rigtig opskrift.
Godt gået!

--
vh/Torben
Gitte Sørensen skrev
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis