Rygeost
Hæld 2 liter sødmælk i et fad sammen med 2 1/2 dl kærnemælk og 3 dl
piskefløde og stil blandingen lunt i 1 døgn.
Skær et kors i den stivnede mælkeblanding og hæld 3 - 4 dl kogende
vand i korset. Hæld forsigtigt vandet fra og kom ostemassen i et klæde
i en sigte. Smag til med lidt salt. Stil ostemassen koldt og ladvallen
løbe fra.
Kom halm (helst havre-halm)i en metal-spand, sæt ild til, dæk med et
lag brændenælder og læg et låg, der knap dækker, over, så der bliver
en god røgudvikling. Kom ostemassen i en trådsigte. Fjern låget fra
spanden og hæng sigten over spanden i nogle minutter, til osten er
gylden. Vend osten ud på et fad og drys med kommen.
--
Gitte Sørensen
[email protected]Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens