Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Hm, jeg ved ikke hvad Caesar salad er, men hvis den er komponeret af
> Caesar Cardini, lissom dressingen, er det måske rigtigt.
Det kan du da ikke mene ;-) Caesar Salad er en klassiker - i hvert fald
i USA. Her er Killa Ennas udgave:
2 romainesalathoveder, vaskede og tørrede og delt i intakte blade
4 tykke skiver hvidt brød, uden skorpe, skåret i 3x3 cm terninger
ca. ½ dl jomfruolivenolie, til stegning
1 fed hvidløg, knust men stadig i skal
2 spsk smør
Dressing:
½ fed hvidløg, knust
1 æggeblomme
3-4 ansjosfileter i olivenolie
25 ml sherryeddike
2 spsk parmesan, fintrevet
1 dl ekstra jomfruolivenolie
ca. 30-50 ml vand
Worchestershire-sauce
havsalt
friskkværnet sort peber
evt. vand
- en pæn portion ekstra parmesan til toppen af retten
1. Varm jomfruolivenolie, hvidløg og smør i en pande. Tilsæt
brødterningerne og steg dem, indtil de er gyldne, sprøde og stadig bløde
indeni. Tag dem op, kassér hvidløget og lad brødterningerne dryppe af
på fedtsugende papir. Det er vigtigt, at brødterningerne bliver skåret
som angivet, da de ellers ikke vil få et blødt indre og samtidigt et
sprødt ydre!
2. Dressing: Kom hvidløg, æggeblomme, ansjosfileter, vineddike og
parmesan i en blender eller foodprocessor og blend til puré. Tilsæt
ekstra jomfruolivenolie i en fin stråle, smag dressingen til med
Worchestershire-sauce, havsalt og friskkværnet sort peber. Dressingen
kan fortyndes med vand.
3. I en skål kommes romaineblade, brødterninger, dressing og friskrevet
parmesan. Vend det hele grundigt og servér. Kast en pæn portion
parmesan henover og drej peberkværnen to omgange.
--
Brian Bjørn
Stud.med.
http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/