Koldskål - salmonellafri

Salmonellafri Koldskål:

1 L Kærnemælk
2½ dl piskefløde
3 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
tvebakker eller kammerjunkere

Pisk fløden let med sukker og vanillesukker.
Pisk derefter kærnemælken i.

Serveres iskold med tvebakker eller kammerjunkere,
og evt. frisk frugt i tern.

Preben Rounborg
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
>Salmonellafri Koldskål:

[snip en lækker opskrift]

Det kan også være lækkert at røre et par skiver vanilleis (skåret i
mindre tern) i koldskålen. Det giver både god smag og konsistens.

--
Gitte Sørensen [email protected]

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
Det er rigtigt at risikoen for Salmonella nedsættes, hvis man skolder
æggene inden brug. Men så vidt jeg har forstået (Berlingske), så kan der
stadig forekomme Salmonella inde i ægget.

Jeg kan dog ikke huske de sandsynligheder de angav.

@Frederik
Nej, hvis man vil være sikker er det ikke - udaf 10 inficerede æg, er der
ene mere inficeret omkring blommen end de andre.

Hvis man taget det lidt afslappet, og har tiltro til en æggeproducent, er
økologiske æg ofte mindre sandfsynlige end normale æg, men med de sidste
svindelaffærer er det ikke til at vide.

Hvis man ikke tør tage chancen, er der kun de varmebehandlede æg tilbage -
ikke helt den samme smag, men det er ikke særligt tydeligt når man bruger
blommerne i koldskål eller is.

Mvh,
René www.rene.hjorth.com
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis