barn på vej, ny bil?

Hej venner!

har et par enkelte spørgsmål, jeg håber i vil besvare


Mig og min kone venter vores første barn, hvilket vi glæder os meget til!!

men men, vores bil er en skoda fabia, hatcback, som jo ikke er den helt store stations bil.
 alle vores bekendte siger at vi skal da skifte bil, der er da slet ikke plads nok!, i skal skynde jer ud og købe en passat, eller berlingo 
Men jeg synes alligevel det lyder voldsomt, når jeg tænker på vi var 3 børn, og mine forældre klarede sig fint med en fiat tipo

men det er måske bare mig der er mærkelig? måske kan man slet ikke klare sig uden en stor bil?


havde regnet med at klare mig med cykel holder og trailer det lyder dumt, men hvis jeg kan spare 300000 kr. så alligevel

En god bund er det bedste for et pænt stykke arbejde.

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Selvfølgelig kan du klare dig, med din nuværende bil.
Bliver det for bøvlet, kan du jo altid udskifte bilen.
Da vi ventede første barn, havde vi en Mazda 323, tredørs. Det var hårdt for ryggen! Heldigvis kørte højre forsæde frem, når man udløst ryglænet, og man kravlede rundt for at spænde ungen fast i barnestolen.

En traditionel høj stol kunne stå ved siden af (tøjret med sikkerhedsselen).

Af med baghylden, understel til barnevogn på tværs (med hjulene på, så vidt jeg husker), og selve barnevognskassen kunne stå lidt skråt nede i understellet, så kassen lige flugtede med undersiden af bagklappen.

Senere konstruerede jeg en lille stol, som sættes oven på en spisestuestol, og som gør det ud for en høj stol. Nu kan man få en høj stol fra Ikea der kan skilles ad, for omkring 100 kr.

Da nr. 2 var på vej købte vi en Ford Escort 5 dørs hatchback.

Det er et spørgsmål om at tilpasse sig bilens størrelse, og evt. anskaffe "smart" udstyr for de penge man sparer ved ikke at købe en ny bil. 

Træd ikke på mine ledninger :o)
Vi havde en Golf II, da vi fik barm nummer to.
Den fik en trækkrog og et cykelstativ, og så gik det fint. En lånt Thule tagbagagebærer klarede det sidste, når vi en sjælden gang skulle have meget med.
Til almindelige besøg hos familie og venner behøver man ikke at have barnevognen med.

Du skal tænke på, at man ikke farter så meget rundt når man lige har fået barn, og efter godt et års tid kan man bytte barnevognen ud med en klapvogn. Det er en kort periode man skal have hele karavanen med, så jeg ville i dit sted overveje om det er pengene værd at skifte bilen ud i stedet for at "klemme ballerne sammen" i den korte periode det trods alt drejer sig om.

Vores vuggestue krævede, at vi selv leverede en barnevogn, så vi fandt en billig (og grim) i DBA. Vi solgte den til samme pris igen.

Og så vil jeg da slutte med at gratulere! Til lykke med den forestående begivenhed.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Min bror havde også en Fabia hatchback og den var ok til deres første barn. Ved barn nummer to skiftede de den til en combi og nu har de lige fået nr. Tre og har den stadig!

Vi har selv en knægt på snart tre år og har købt en Skoda Octavia. Selv som hatchback er bagagerummet jo enormt. Ja endda på størrelse med større biler som Passat, Mondeo og C5. Hvis ikke større!

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Annonce
Min søn klarer sig fint med hans gamle WW boble... selvom der ikke er noget spildplads overhovedet i den bil   (længe leve Tetris spillet)

Jeg selv er "vokset op" i en Fiat 127, men det var selvfølgelig også i en tid hvor der ikke var krav om specielle stole til børn... de blev bare sat på bagsædet uden sele, mens mor og far røg lystigt på forsæderne 

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Jeg har klaret mig fint med en peugeot 207 hatchback 3 dørs og der var masser af plads til barnevogn og oppakning til et par ugers ferie sydpå. Du stiller bare barnesædet på de smalle bagsæde, og har permanent lagt det brede bagsæde ned. Så er der ligeså meget plads til barnevogn som i en passat stationcar og lige så nem at smide ind. Pladsen er skam fin, det der irriterer mig er, at bagdørene mangler i min 3 dørs, så det er akavet når man står med et ben inde i bilen for at spænde knægten fast i selen. Men hvis du har en 5 dørs er det jo ingen sag.

Spar du roligt de penge og du får først problemer når og hvis nummer 2 kommer

ps. en berlingo er sq ikke en bil hehe.
Skrevet af mistral på 07 maj 2013 08:34
Spar du roligt de penge og du får først problemer når og hvis nummer 2 kommer  

ps. en berlingo er sq ikke en bil hehe.

Eller til han selv vil låne bilen, for så har du lige pludselig ikke nogen 

En Berlingo, hedder jo også en "familie-container" 

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
hehe tak for svar alle

Mistral nej, så hellere et bus kort! ;-)

tror vi beholder skodaen, og ser hvordan det ser ud, hvis nr 2 kommer engang :-)

En god bund er det bedste for et pænt stykke arbejde.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis