Fjerne maling fra eternit skifer tag

Hej lav det selv'ere,

Købte for et par år siden hus med et rigtig grimt eternit skifer tag. Tidligere ejer har for en del år siden fået malet taget med noget rødt gummihud lignende maling. Det ser mildest talt ikke fint ud.. Der er flere steder hvor maling slipper og også et stort område hvor der har siddet solfanger, at dømme efter disse steder ser pladerne ud til at være meget fine. Tror umiddelbart der er en del år endnu i disse. Synes derfor det ville synd at udskifte taget, og i øvrigt også en udgift som jeg gerne ville udskyde 5 år..
Så jeg påtænker at rense dette gummihud af taget og efterfølgende give det en almindelig sort tagmaling. Jeg er nu på jagt efter en god metode til at fjerne dette gummihud fra taget.. Nogle erfaringer eller råd vedr dette?

Jeg har snakket med at par firmaer med speciale i rens og mal af tag, men det er mere almindelig rens (alger) de gør sig i. Ikke rigtig nogen der har fremkommet med noget ifht fjerne gummihud.

Hvis ikke dette lader sig gøre må jeg jo bare bide i det sure æble og leve med dette meget grimme (men tætte) tag indtil der er råd til et nyt tag. Men tænker at det må være muligt med noget kemikalie, malingfjerner af en slags.. Eller varme..

Mvh
Kristian

<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/057_image.jpg" border="0" class="afimg" /><img src="/Portals/0/activeforums_Attach/058_image.jpg" border="0" class="afimg" />
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Taget er fra 1970, så godt nok nogle år på bagen, men ser som sagt meget fint ud under gummihuden
Tror ikke det er sådan lige at fjerne, uden det vil begrænse levetiden på dit tag desværre.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Eternit "skifer" indeholder asbest , som er ekstem sundhedsfarligt , lad tagpladerne ligge i fred , så er det sådant set uskadeligt.............. 

   elektriker fra jævnstrømmens tid
Tak fo svarene begge to :-)

Ja, der er asbest i pladerne fra disse årgange, og det faktum, samt for ikke at skære voldsomt af levetiden på taget, gør at jeg ikke betragter hårdere mekanisk fjernelse af malingen (slibe, HØJTRYKSrense m.m.) som en mulighed. Derfor nævner jeg kun kemi eller varme i min tråd, da jeg tænker at en af delene må kunne gøre malingen "let" at fjerne. Altså ihvertfald så "let" at fjerne at der ikke skal skrabes eller spules for voldsomt. Men uanset hvad så bliver der jo stadig bliver en smule mekanisk fjernelse involveret..
Vedhæftede filer:
Ingern der har erfaring med lignende?
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også