Korrekt sømning

Kan nogen fortælle mig hvordan man korrekt sømmer 1 på 2? Er klar over at man ikke må sømme de to lag sammen. På gør-det-selv står to søm i siderne på første lag og et i midten på andet. Her på siden står det modsatte? Og skal brædderne i de to lag vende forskelligt - marvsiden ind hhv ud?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det første brændt sømmes i midten. Brædtet der ligger udenpå sømmes med to søm. Et i hver side dogmuden at det får fat i det første brædt. Giver det mening?
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=7&cad=rja&sqi=2&ved=0CE0QFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.trae.dk%2FDokumenter%2FDokument.asp%3FDokumentID%3D81&ei=Sep-UZDFIIintAaxqICoBg&usg=AFQjCNFg8CLJOM5q5O2ILsihwcb5bzqgMA&sig2=-BukwvMFTElvLHBKTS48wA

Der står lidt mere ovenstående.

Det er altså langt nemmere og hurtigere at sømme, selv med håndsøm.
25 mm overlap er helt fint. Ville klart også vælge søm. Er både lettere og pænere til denne slags beklædning.

Ved hjørner slutter jeg altid med 2'eren. Det synes jeg giver det pæneste resultat. Når du skal starte på en side placere du det første og sidste brædt (af det inderste lag) så det passer med afslutningen med hjørnet. Dernæst måler du cc-mål og regner den rigtige dækbredde ud. Så fordeler du målet og starter med at sømme på.

Du skal ikke hidse dig voldsomt op over hvis ikke du kan holde overlappet på 25 mm. Det er udgangspunktet - men langt fra altid det rigtige i forhold til dækmålet.
Nemlig, som Boso skriver hold hellere afstanden så den passer over fladen, end at der er 25mm over det hele, også et tilpasset brædt i kanten.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis