Etablering af terasse, hvor der ligger faskine

Hej. jeg skal til at lave en terasse i baghaven, så mig og konen kan side og nyde eftermiddags og aftensolen.  Men der ligger en faskine, og en "brønd" ned til faskinen.  Problemet er bare lidt, at toppen af "brønden" er et stykke under terrain niveau.  Kan jeg forlænge det rødeplastrør, også ligge en rund flise henover som så kan fjernes når man skal rense brønden? Ville gerne undgå at skulle have sådan en sort plastic/gummi kloak dæksel liggende midt i terassen. Der skal ligges herregårds sten, i forlængelse af de eksisterende.

 
33 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tjah hvrfor skulle du ikke kunne gøre det, en halv  meter til eller fra skulle jo ikke betyde noget.
Hvorfor ikke finde en gammeldags vandpost og monterer på røret, så er der da til at vande blomster i den tørre tid.
Tror ikke jeg kommer langt med den smugle vand der er der i, det er jo kun "vandlåsen" til faskinen. Derudover ville en vandpost midt i terassen ikke være så praktisk ;D
Ja jeg tænkte nok man godt kunne. Men nu er jeg ikke den store kloak mand, derfor jeg spurgte herinde. Jeg søger råd til hvordan det skal gøres, og hvilke materialer der skal bruges.
Som man kan se på billed 2, kommer røret fra nedløbet ind i den grå kasse oven på det orange rør. Så ved ikke hvordan jeg skal forlænge røret op til niveau.

Kan man evt sætte et rør af cement eller plastic som lige kan passe end over, som så går op i niveau også ligge en rundt flise oven på den?
Når du køber sådan et rør er der for det meste en krave i den ene ende som lige kan gå ned over den gamle rør, for at få det til at glide let sammen smører du almindelig opvaskesæbe på det eksisterende rør, så glider de nemt sammen. Du kan købe sådanne rør i en rigtig trælast.
Ja det ved jeg, men kan den gå ned over det grå rør som sidder der? Og tror du så man fint kan forlænge den op til underkant flise, også ligge en rundt flise på som er nogle cm. større end røret?
Nej du skal have det grå rør af, for at forlænge det "gule" det grå rør er jo en brøndafslutning så vidt jeg kan se, der er også et dræn/åndehul i kan jeg se så det skal du have øverst igen.
Skrevet af uldal på 21 apr 2013 08:35
En rund flise hedder et dæksel

Kan også kaldes et låg
Hej Illisher

Nu er jeg ikke kloak uddannet, men jeg synes at dit orange rør ligger højt eller er det synsbedrag?

Vedr. Dit spørgsmål, så vil jeg også mener at du kan forlænge dit lodrette rør og få en pæn beton afslutning, som du kan lægge sten rundt om. Se på billedet hvad jeg mener.<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/056_image.jpg" border="0" class="afimg" />

Gå i din lokale Stark med billeder og dimensioner på dine rør, så er du allerede et skridt nærmere et vellykket projekt


Med venlig hilsen

Allan Johansen
-------------------------------------
Sådan kan det gå: http://www.youtube.com/watch?v=KaHm1ecBCgw 
Hmm..... Sorry, Skriver fra ipad og kunne vist ikke få den til at lave links. Men her er adressen til billedet.
http://www.lav-det-selv.dk/Portals/0/activeforums_attach/056_image.jpg

Med venlig hilsen

Allan Johansen
-------------------------------------
Sådan kan det gå: http://www.youtube.com/watch?v=KaHm1ecBCgw 
Skrevet af Håndværkeren på 21 apr 2013 08:36
Nej du skal have det grå rør af, for at forlænge det "gule" det grå rør er jo en brøndafslutning så vidt jeg kan se, der er også et dræn/åndehul i kan jeg se så det skal du have øverst igen.

Som Ajohansen også skriver så ligger det orange rør højt, så det er ikke et åndehul du kan se, det er nedløbsrøret. Vil tro det ligger en 20 cm under fliserne. Ville da selv have fortrukket det lå længere nede, men nu blev det jo udført før vi købte huset, desværre.   Så det er derfor jeg er i tvivl om hvordan det skal udføres, ellers vidste jeg godt man kunne forlænge det orange rør.
Der er yderligere 23 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis