Frugt-smøre-pålæg

Hej alle
Der skulle vel ikke være nogen her, der ligger inde med en god opskrift på
figen-smøre-pålæg eller noget andet frugt-smøre-pålæg.
Jeg vil gerne selv lave det til børnene, så ved man jo, hvad der er i, men
jeg mangler nogle ideer til, hvad man kan anvende.
Har tænkt på rosiner og naturligvis figner (men hvor kan sidstnævnte købes
når det nu ikke er juletid?)
Og så skal det vel tyndes op med et eller andet?
Hvor længe er holdbarheden i køleskab? Kan man lave en større portion på een
gang og fryse det?
På forhånd sendes en stor tak for hjælpen
De venligste hilsner fra Laila

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Her er en opskrift på 2 slags smørepålæg, - godt nok ikke som frugt
smørepålæg direkte, - men, man kan vel selv blande i som man ønsker det.

To slags smørepålæg:

1. Hvidløg og persille pålæg er god på rugbrød med f.eks. sprængt
oksebryst eller røget oksekød.
2. Citrus og karry pålæg smager godt alene eller sammen med f.eks. røget
eller kogt skinke og kalkun.

Ingredienser

Grundopskrift:
150 g hvide bønner, som udblødes i vand
2 spsk. tomatpuré
5½ dl vand
1 laurbærblad
1 gulerod (ca. 70 g)
1 lille persillerod (ca. 100 g)
1 tsk. salt

Med hvidløg og persille:
½-1 spsk. citronsaft
½ fed presset hvidløg
lidt kværnet peber
2 spsk. hakket persille, gerne bredbladet
evt. 1 tsk. olivenolie
lidt salt

Med citrus og karry:
½-1 spsk. appelsinsaft
½ spsk. citronsaft
1 tsk. fintrevet appelsinskal
½-1 tsk. stærk karry

Fremgangsmåde

1. Udblød bønnerne i koldt vand (mindst 10 timer).
2. Smid udblødningsvandet ud, og skyl bønnerne godt.
3. Kom bønnerne i en gryde med tomatpuré, laurbærblad, salt og vand.
Tilsæt gulerod og persillerod, som er skrællet og skåret i små stykker.
Koges under låg til bønnerne er møre, ca. 50 min. Væden skal være næsten
opsuget.
4. Blend bønnerne til en cremet masse. Del portionen i 2, og smag til
med de ønskede krydderier.

Tip:
Hvis man tilsætter lidt grøntsagsbouillon, når bønnerne blendes, kan
begge varianter bruges som dip.

Smørepålæg kan holde sig 2 dage i køleskabet.

Mvh.
P.W. Bosse

Så blev det endelig muligt at bestille en saftig e-bøf over
nettet. Hos http://www.allfoods.dk/ kan man købe kvalitetskød til rimelige priser. Og dyrene slagtes først når bestillingen indløber. Man ser det for sig; Slagteren med den store kniv, der bare står og venter på at der kommer e-mail...

Hej Laila !
Prøv det her :
400 g figner
100 g svesker
100 g rosiner
50 g kokos
De tørrede frugter skylles og tørres. Findeles i foodprocessor. Rulles til
en pølse i et stykke bagepapir. Pølsen rulles i kokos.

hilsen Lene

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis