Her er en opskrift på 2 slags smørepålæg, - godt nok ikke som frugt
smørepålæg direkte, - men, man kan vel selv blande i som man ønsker det.
To slags smørepålæg:
1. Hvidløg og persille pålæg er god på rugbrød med f.eks. sprængt
oksebryst eller røget oksekød.
2. Citrus og karry pålæg smager godt alene eller sammen med f.eks. røget
eller kogt skinke og kalkun.
Ingredienser
Grundopskrift:
150 g hvide bønner, som udblødes i vand
2 spsk. tomatpuré
5½ dl vand
1 laurbærblad
1 gulerod (ca. 70 g)
1 lille persillerod (ca. 100 g)
1 tsk. salt
Med hvidløg og persille:
½-1 spsk. citronsaft
½ fed presset hvidløg
lidt kværnet peber
2 spsk. hakket persille, gerne bredbladet
evt. 1 tsk. olivenolie
lidt salt
Med citrus og karry:
½-1 spsk. appelsinsaft
½ spsk. citronsaft
1 tsk. fintrevet appelsinskal
½-1 tsk. stærk karry
Fremgangsmåde
1. Udblød bønnerne i koldt vand (mindst 10 timer).
2. Smid udblødningsvandet ud, og skyl bønnerne godt.
3. Kom bønnerne i en gryde med tomatpuré, laurbærblad, salt og vand.
Tilsæt gulerod og persillerod, som er skrællet og skåret i små stykker.
Koges under låg til bønnerne er møre, ca. 50 min. Væden skal være næsten
opsuget.
4. Blend bønnerne til en cremet masse. Del portionen i 2, og smag til
med de ønskede krydderier.
Tip:
Hvis man tilsætter lidt grøntsagsbouillon, når bønnerne blendes, kan
begge varianter bruges som dip.
Smørepålæg kan holde sig 2 dage i køleskabet.
Mvh.
P.W. Bosse
Så blev det endelig muligt at bestille en saftig e-bøf over
nettet. Hos
http://www.allfoods.dk/ kan man købe kvalitetskød til rimelige priser. Og dyrene slagtes først når bestillingen indløber. Man ser det for sig; Slagteren med den store kniv, der bare står og venter på at der kommer e-mail...