Køkkenlåger - udfyldning af huller

Jeg står for at skulle renovere gamle køkkenlåger (Vordingborgkøkken) med runde håndtag, som derfor skal tages ud og vil efterlade et rundt hul som så skal skiftes ud med et rundt stykke træ, da jeg ønsker moderne håndgreb - Er der mon nogle, der har erfaringer med, hvordan man opnår det bedste resultat med at udfylde de runde huller, således at efterfølgende maling af lågerne også giver et godt resultat - hvilket værktøj er bedst at bruge til at fylde de gamle huller ud med ?
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du skal male dem efterfølgende, er det normalt at man "luser". Det er her et rundt hul, så tag et stramt mål med en skydelærer, og gå til byggemarkedet og find af disse billige hulbor, der består af en masse ringe med et bor i midten. Passer en af ringene er du heldig.
Find træet der svarer til lågen (spån?), og skær nu nogle cylindre ud af træet, som du limer ned i hullet. Træet du skærer i, skal helst være lidt tykkere end det hul du skal fylde. Når limen (den hvide) er tør sliber du til det et plant. Skulle proppen være lidt for lille, kan du fylde op med findtsavsmuld tilsat limen.

Mvh. JørgenE

Mvh. JørgenE
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også