Tortillaopskrift

Vi er blevet ret vilde med tortillas og vil derfor gerne selv bage dem. Er
der nogen der har en god og nem opskrift. ?

Det er ikke fyldet, det er selve majspandekagen.

På forhånd tak.

Venlig hilsen
Christel

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Dej til 8 pandekager:

2 dl majsmel
2 ½ dl hvedemel
½ tsk salt
6 dl vand

Ingredienserne piskes blot sammen og bages som almindelige pandekager.

--
Gitte Sørensen
CHRISTEL PERTOU HANSEN skrev i meddelelsen ...
|ret vilde med tortillas og vil derfor gerne selv bage dem. Er
|der en god og nem opskrift. ?

Hvedetortillas:
8 stk..
250 g mel
1 tsk salt 1/2 dl olie
1/2 tsk bagepulver Ca. 1 dl vand

1. Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt olie og
vand lidt ad gangen. Ælt dejen til den er blød og smidig
og ikke klistrer mere. Form dejen til 8 boller. Læg et fugtigt
klæde over og lad dem stå i ca. 15 min.

2. Rul hver bolle ud til en cirkel, der er ca. 25 cm i diameter og
meget tynd. Sæt dem på en tallerken og dæk dem med et
fugtigt klæde.

3. Bag tortillaerne en ad gangen på en tykbundet stegepande
ved jævn varme i ca. 1 min. på hver side, eller til de får små
hævede buler og brune pletter.

Majs og hvedetortillas:
8 stk.

4 dl vand 1 tsk salt
4 æg 3 spsk majsolie
2 dl majsmel Olie til bagning
1 dl hvedemel

1. Pisk ingredienserne sammen til en jævn dej.
Kom ca. 3 spsk af dejen på en lille varm pande med
fedtstof og bag tortillaen nogle minutter på hver side.

2. Efterhånden som tortillaerne er færdigbagte lægges de
oven på hinanden og holdes lune.

Det er kun den første opskrift jeg har afprøvet. Jeg har forsøgt
at lave den udelukkende med majsmel, men dejen er umulig
at få til at hænge sammen - det bliver mere til nachochips
inden man er færdig.
Opskrifterne er fra en biblioteksbog; havde 5-6 stykker hjemme,
husker ikke lige hvilken, men muligvis fra en der hed
*Det er bare Mexicansk*

vh. T. Pedersen

Jeg har ikke en god opskrift, men kan nævne at der ikke er noget nemt
ved det: Det er *meget* svært at få et bare nogenlunde resultat. Hvis
du gerne vil prøve, kan du kigge i Mortens engelske opskrifter på
sol.dk - der mener jeg at der findes en enkelt eller to.

Kvan
Tortillaopskrift
Her er én jeg selv har brugt et par gange med et glimrende resultat:

275 ml. lunkent vand (hvorfor det virker bedst med lunkent vand ved jeg
ikke, men det gør det)
450 gram hvedemel (evt. en vis del majsmel)
75 gram olie (fx majsolie, ikke olivenolie)
Lidt salt

Ingredienserne blandes til dejen hænger sammen, men må ikke æltes for
længe - ellers udvikles der gluten og dejen bliver næsten umulig at rulle
ud.
Rul dejen ud til de ønskede størrelser og bag dem ved jævn varme ca. et
minut på hver side (næppe mere end et minut)
Og nu det vigtigste: Læg de færdigbagte tortillaer i tætsluttende sølvpapir
indtil de skal spises. Hvis ikke der sluttes helt tæt, bliver de helt stive.
Er de til gengæld først blevet bløde, forbliver de bløde - også ved
genopvarminig (i sølvpapir)
Mvh
Casper

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis