Kartoffelsalat - varm

Hvad skal der i den ret, og hvordan tilberedes
den? Jeg gætter på noget med lidt eddike eller
kvark, da jeg mindes retten som noget syrligt.
Er "varm kartoffelsalat" det korrekte navn? Jeg håber i ved hvad jeg taler om, det minder ikke om kartoffelsalat udover at der er kartofler i, og jeg ved ikke hvad man skal spise til...

--
Chick
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Varm kartoffelsalat, spiser vi f.eks. til stegte sild.

1 kg kartofler
1 lille bundt persille
1/4 l bouillon
3 spsk vineddike
1 løg i skiver
2 tsk groft salt
6 peberkorn

Kartoflerne koges med skræl, pilles og skæres i skiver.
Bouillon, eddike og løgskiver gives et opkog med salt og peber.
Den varme dressing hældes over kartoffelskiverne.
Persillen hakkes og drysses over den varme kartoffelsalat.

Vh Mark

Det bruges til hele svineriet: Pølser, frikadeller, medister
(gerne tilberedt med tilsætning af syrlige æbler), og meget mere.

Brug det, hvor du ellers ville anvende surt tilbehør.

Med venlig hilsen, Emil
Man tager :-)
1 løg i skiver og svitser det i margarine (må ikke brunes, skal blot
"klares"). Så tilsætter du mel som til en stuvning/opbagning. Derefter
spæder du med kogende vand indtil den rigtige konsistens er opnået. Smages
til med eddike, sukker, salt og hvid peber og blandes med en passende
portion kartofler. Denne opskrift stammer fra et sønderjysk hotel hvor mine
forældre engang spiste -i tidernes morgen :-).
mvh
Viffer

Det kan være en ren himmerigsmundfuld hvis du bruger fløde i stedet for vand og mel.
--

Mikael Fauslund

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis