"Male" stempel eller tekst på træ

Hej, jeg har et par gamle trækasser som jeg ønsker at skrive lidt tekst på. Men er der nogle tip til hvordan man kan lave det så det kommer til at se "gammelt" ud.

jeg tænker noget i stil med; http://www.sweet-living.dk/product-...owers.html



5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Altså teksten du mener ?
Hej.
Du finder en bog om kalligrafi, og så øver du dig for resten

mvh

 varmetossen

Hvis du vil havde det til at se så autentisk ud så muligt, er der kun en vej Skrivestok og skrivepensel og så lige den type bogstaver du ønsker Bogstaverne kan være gotiske bogstaver
http://www.akantus-maler.dk/images/maler.jpg

Men det kræver øvelse, og hvad er lige så vigtigt: Viden om hvordan man gør det Så det er nok ikke den vej du skal begive dig, da det helt sikkert ikke vil lykkedes for dig

Det bedste du kan gøre, er at skære en skabelon ud med en skarp hobby kniv. Det bedste produkt du kan bruge til skabelon, er det der gennemsigtige plastic man bruger til overheads. Det har den perfekte stabilitet, stivhed osv til det. Taper det godt til, så det sidder ordentligt fast der hvor du vil havde det. Derefter sprayer du IKKE med en eller anden spraydåse, da det ikke vil blive godt!

I stedet anskaffer du dig en GOD ringpensel http://www.yellowpaint.dk/Resources/Files/imagesCAT294E2.jpg?width=305&height=300&color=ffffff (som kan holde i mange år) med gode lige hår. Taper hårene til med malertape, så kun lige de yderste par millimeter af hårene er fri. Finder/laver den farve du ønsker. Tricket her, er så at man "SLÅR" malingen på med små hårde og hurtige tryk ind på skabelonen. Tricket er også, at der skal næsten ikke være noget maling på penslen, den skal være næsten tør, når man gør det. PÅ den måde får man helt lige og skarpe kanter og en yderst fin tekst. Er der for meget maling på "splatter" det ud under kanten på skabelonen osv. Dækker det ikke første gang, lader du blot skabelonen blive hvor den, lader malingen tørre og gentager processen.
Det lyder sikkert indviklet, men når man først har fundet fidusen, er det faktisk ret sjovt at sidde og lave

Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også