Skumstykker

Jeg har en opskrift på skumstykker ligende af Isabella Beeton.
Jeg kan ikke huske hvor jeg har fået den fra...
Der er nogle mål med "kopper", men der står ikke hvilke kopper det er:
Danske,Amerikanske, eller hvad. Der er stor forskel.
Er der nogle som kan hjælpe ?

Mvh, Kim Spur

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Mon ikke bare det er rummålet "1 cup" == 237 ml?

file://Klaus

SKUMSTYKKER

Bløde luftige skumstykker - de er søde og smeltende - kan spises, som de
er, eller ristes på ilden. Dette er Isabella Beetons opskrift.
Ingredienser
100 g gummi arabicum
1 1/4 kop vand
2 kopper Flormelis
3 æggehvider
Smag efter behag
Frugtfarve der passer til smagen

Fremgangsmåde:
Kom gummi arabicum i en gryde og held vandet i. Lad det trække. til det er
blødt. Sæt gryden på svag varme op lad gummiet blive helt opløst, inden
blandingen hældes gennem et ostelærred.Held den siede væske i en anden gryde
med flormelis og varm den, til sukkeret er smeltet; så tages gryden af'
varmen.Tilsæt æggehvider og pisk, til blandingen er helt stiv og tilsat så
den smag og farve, du kan lide. Hæld den i en dyb smurt bradepande eller
fad. Lad den stivne i 10 timer. Så skæres den i små firkanter op drysses
med flormelis.

Skumfiduser fra "Rene-ord".

Nemme at lave (ca.1 time) - kan spises efter 1/2 times afkøling og tørring

FØLGENDE SKAL BRUGES:
200 gram sukker
2 stk. æggehvider
DESUDEN SKAL BRUGES:
2 små rustfri stålgryder (ikke aluminium), en rummelig skål, en vægt,
el-pisker, bolsjetermometer, dejskraber, en 2 ml måleske, teflonvæv
(eller bagepapir), evt. ophælderpose

50 gram vand
200 gram sukker
240 gram druesukker

I en gryde røres vand, sukker og druesukker sammen og varmes derefter op på
næsten fuldt blus, til det koger.
Skru derefter lidt ned og læg låg på gryden og lad det boble 2-3 minutter
(når låget er på, bevirker dampen, at grydens sider "vaskes rene" for
sukker)

Kog derefter videre uden omrøring og uden låg (så vandet kan fordampe) til
sukkermassen er ca 135° c.
2 stk. æggehvider (skold evt. de hele æg inden de knækkes)
Mens sukkermassen varmes op, piskes de 2 æggehvider helt stive i en
rummelig
skål. (Pisk dem evt. lidt mere lige før de skal bruges).
Når sukkermassen er 135 °c tages den af varmen og afkøles til 100 °c

Mens sukkermassen afkøler fremstilles gelatineopløsning:
75 gram vand
50 gram gelatine
Opvarm vandet i en lille gryde til kogepunktet.
Tag straks gryden af varmen (så der ikke fordamper for meget vand) og drys
gelatinen i under omrøring med en dejskraber. Mas evt. klumper ud.

Når sukkermassen er på 100 °c tilsættes først citronsyre
4,5 gram citronsyre (= 6 ml)
Derefter røres den varme gelatineopløsning i sukkermassen.
Gelatinen skal være smeltet og have en konsistens som tyk sirup.
Lad det afkøle ca. 2 minutter.

Hæld nu den varme masse i en tynd stråle i den stive æggehvidemasse, mens
der hele tiden piskes med el-piskeren.
Pisk gerne 10 minutter.
Jo længere piskning jo luftigere masse. Når al sukkermassen er tilsat og
pisket
godt igennem, iblandes smag og farve

GULE SKUMFIDUSER:

80 dråber gulerodsfarve (5,5 ml.)+
2 ml ananasaroma eller
3 ml citronolie eller
4 ml bananaroma eller
6 ml mangoaroma

GRØNNE SKUMFIDUSER:
20 dråber bladgrønt (1,5 ml) +
2 ml kiwiaroma eller
6 ml pærearoma eller
3 ml æblearoma eller
3 ml bergamotolie (som althea-bolsje)

Hæld massen op i en ophælderpose og sprøjt den ud på bagepapir eller (rent,
men ikke smurt) teflonvæv i toppe, figurer, krumme bananer eller bogstaver.
Massen kan også hældes op i en flad bradepande foret med bagepapir og
skæres i tern med en skarp kniv, når den er afkølet. Efter ca. 1/2 times
tørring er massen fast og klistrer ikke.
Man kan evt. dyppe de tørrede stykker i smeltet chokolade.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis