Sambuca Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 23:24 Kommer fra afrika og spises som en slags snack! Hvis der er nogen som har enopskrift ville jeg blive glad :-)HilsenMartin 2 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:24 Fra "Hverdagsmad - Verdensmad", Indvandrerskolen i Viborg 1998Sambus - friturestegte pirogger fra SomaliaDej :ca. 6 dl mel2 dl vand1 tsk salt4 spsk olieRør mel, salt og olie sammen og tilsæt vandet lidt efter lidt. Æltes smidigog hviler, mens du laver fyldetFyld:300 g hakket oksekød - eller andet kød/grøntsager efter smag3 kartofler - rives på rivejern1 peberfrugt - i små stykker2 løg - hakket2 tsk gurkemeje2 tsk paprika2 tsk spidskommensalt og peberKød, løg og krydderier svitses. Kartofler og peberfrugt kommes ved. Simreret par minutter.Del dejen i 12 stykker, smør hvert stykke ind i lidt olie og rul det ud tilen meget tynd cirkel på ca 15 cm i diameter. Skær hver cirkel midt over togange, så man får 4 "vifter". Pensel den buede ende af viften med klister afmel og vand og bør de to runde ender sammen. Fyld derefter kødblanding i ogluk den sidste ende med lidt melklister.De frituresteges til de har fået en gylden farve.Serveres med salat eller andre grøntsager.HilsenLisbeth C.
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:25 Tak skal I ha.....he he det er bare pirogger. Jeg troede det var noget heltspecielt :-)lisbeth og frode