Sambuca

Kommer fra afrika og spises som en slags snack! Hvis der er nogen som har en
opskrift ville jeg blive glad :-)

Hilsen

Martin

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Fra "Hverdagsmad - Verdensmad", Indvandrerskolen i Viborg 1998

Sambus - friturestegte pirogger fra Somalia

Dej :
ca. 6 dl mel
2 dl vand
1 tsk salt
4 spsk olie

Rør mel, salt og olie sammen og tilsæt vandet lidt efter lidt. Æltes smidig
og hviler, mens du laver fyldet

Fyld:

300 g hakket oksekød - eller andet kød/grøntsager efter smag
3 kartofler - rives på rivejern
1 peberfrugt - i små stykker
2 løg - hakket
2 tsk gurkemeje
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
salt og peber

Kød, løg og krydderier svitses. Kartofler og peberfrugt kommes ved. Simrer
et par minutter.

Del dejen i 12 stykker, smør hvert stykke ind i lidt olie og rul det ud til
en meget tynd cirkel på ca 15 cm i diameter. Skær hver cirkel midt over to
gange, så man får 4 "vifter". Pensel den buede ende af viften med klister af
mel og vand og bør de to runde ender sammen. Fyld derefter kødblanding i og
luk den sidste ende med lidt melklister.

De frituresteges til de har fået en gylden farve.

Serveres med salat eller andre grøntsager.

Hilsen

Lisbeth C.
Tak skal I ha.....he he det er bare pirogger. Jeg troede det var noget helt
specielt :-)

lisbeth og frode
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også