Fra skjulte til synlige tagrender

Hej alle,

Vi har et hus fra ´69, og er så heldige at have skjulte tagrender. Der er ikke tale om kassette tagrender, men normale tagrender der bare er skjult.
Tagrenderne har i lang tid været utætte, men nu hvor der ligger lidt ekstra vand i dem,
er det blevet meget tydeligt - tror også at frosten har hjulpet lidt til.
Planen er, at jeg vil have gjort dem synlige, og derfor prøvede jeg lige at pille det øverste sternbræt af i dag, for at se på, hvordan det er bygget op (se vedhæftede).
Som jeg ser det, ligger den nederste taglægte lige bag tagrenden, og jeg er derfor bange for, at jeg ikke kan montere det øverste sternbræt på den, eller?
Jeg kan også se, at jeg ikke skal til at save i spærene (ikke meget i hvert fald) - men er det bare at save der jeg har markeret på billedet? altså først skal tagrenden selvfølgelig ned 
Er der nogen af jer, der har prøvet noget lignende?

På forhånd mange tak for hjælpen.

Søren



Hej alle, Vi har et hus fra ´69, og er så... Vis hele indlægget
47 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det er jo 2,5 cm de skal flyttes, så det er kun lige og lige de når der ud. Vil det ikke være bedst at flytte dem lidt? Kan se der er plads på lægten til ca. 1-1,5 cm.
Og lige et andet spørgsmål. Er det ikke normalt at bruge fodblik ved eternit?
Efter ca. 30 indlæg blev konklusionen så ikke blot at skære efter "den røde streg". Fra neden af - måske med en el-stiksav? .o)

Smæk evt. en nyt billede på så vi kan se hvordan situationen er nu! :o))))
He he.. Du har helt ret. Der er skåret, og alt er så vidt fint :-)
Dog meldte spørgsmålet sig omkring udhæng over tagrenden. De steder på huset, hvor der er fritlagte tagrender sidder sternen lige bag tagrenden (ikke lavet af mig), altså foran sidste tag lægte. Dette ville jeg også gerne have her også, men så skal hele renden jo flyttes.. Og dermed spørgsmålet omkring flytning af nederste række tagplader :-)
Jeg er ikke helt med. Hvis jeg skærer yderligere i spærende, kommer jeg ind under nederste taglægte. Lige nu er snittet lavet så det flugter lægten. Hvis lægten flyttes højere op, vil tagpladerne jo flyttes lige så meget op pga montage hullerne.
Så kom der lidt billeder af projektet
Der er ingen billeder...

Din nye stern bliver udgangspunktet i hvor din tagrende skal sidde, og da tagrenden jo allerede er montere,  så lader vi den være hvor den er, dvs. flytter punktet hvor din yderste taglægte sidder ind ad, samt skærer nok af spærret  så sternbrættet kan monteres bagved rendejerne.

Jeg ville starte med at fjerne nederste række tagskruer, og skære nederste lægte fri fra spæret, hvis ikke rendejernet er  monteret fast i denne, dette klares nemt med  en bajonetsav, så flyttes lægten 30mm tilbage fra  rendejernet, her sættes så et snit vinkelret på kanten af lægtet, og spærender skæres af her.

Nu er der plads til dit nye sternbræt bagved tagrenden, tagrenden kan blive hængene imens.

Så mangler du bare at skrue tagskruerne i igen, enten i sternbrættet, eller lidt skråt så de kan fange taglægtet som er flyttet 30mm opad, hvis huller er lavet ca. midt taglægte, så kan dette sagtens lade sig gøre, op med nye underbrædder, så er arbejdet færdigt.
Hva pokker.. Synes ellers jeg fik dem vedhæftet..

Det lader til at jeg ikke lige kan uploade billeder nu :-(

Jeg kan godt følge dig.. Problemet bliver bare, at hvis jeg gør dette, bliver der kun plads til to udhængsbrædder. Har en ide om at selve udhænget bliver for kort.. Vi har to tilbygninger der er lavet senere end hoved huset, og her er der 4 udhængsbrædder i udhænget.. Håber du kan følge mig :-)

<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/044_image.jpg" border="0" class="afimg" />
Der skulle åbenbart bare en PC til :-)

Det skal siges at de udhængsbrædder der er monteret nu, er ca. 70mm, dvs at hvis jeg skærer yderligere af spæret, vil der være plads til 2 brædder. 


Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis