Marinere rå fisk

Hej venner derude!

Er der nogen der kender til at marinere rå fisk? Er det noget med citron?
Så vidt jeg ved spises fisken også rå.

Mange hilsner fra Vivi
[email protected]

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har en del gange marineret rå laks med en marinade af hindbæreddike,
limesaft og hakkede krudderurter efter eget valg eller hvad man nu har,
anrettes på salat, serveres med brød. Laksen skæres i tynde skiver og
marineres i cirka 20 minutter, meget velsmagende

Ole fra Gilleleje

hvad med marinerede sild og kryddersild?
Jeg kender en italiener, der betragter vores kulunariske kulturskat som "at
æde rå, lettere rådden, fisk".

I øvrigt er marineret rå fisk en fremragende spise - den skal bare være
_helt_ frisk.

En god marinade:

1/2 dl. olie (jomfru-oliven hvis man i øvrigt kan lide olivenoliesmagen)
1-2 fed knust hvidløg.
Saften af 1/2 citron
2 spsk hakket frisk basilikum (i nødstilfælde 1 spsk. tørret)
2 spsk. hakket kapers
2 spsk. af den saft, kaperserne (hvad hedder kapers i flertal) ligger i
Salt og peber

Røres sammen og hældes ud over fisken.

Fisken ligger i marinaden en 6-12 timer. Skal man spise det om aftenen, er
det passende at lave det om morgenen.

Jeg anvender ovennævnte til ikke for fede fisk - torsk, rødtunge, tunge,
søtunge, ising, tunge, pig- slet- m.m-var, sej o.s.v. Det virker mest
lækkert med fisk. der er faste i kødet.

mvh

--
Jan Bøgh
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis