hvad med marinerede sild og kryddersild?
Jeg kender en italiener, der betragter vores kulunariske kulturskat som "at
æde rå, lettere rådden, fisk".
I øvrigt er marineret rå fisk en fremragende spise - den skal bare være
_helt_ frisk.
En god marinade:
1/2 dl. olie (jomfru-oliven hvis man i øvrigt kan lide olivenoliesmagen)
1-2 fed knust hvidløg.
Saften af 1/2 citron
2 spsk hakket frisk basilikum (i nødstilfælde 1 spsk. tørret)
2 spsk. hakket kapers
2 spsk. af den saft, kaperserne (hvad hedder kapers i flertal) ligger i
Salt og peber
Røres sammen og hældes ud over fisken.
Fisken ligger i marinaden en 6-12 timer. Skal man spise det om aftenen, er
det passende at lave det om morgenen.
Jeg anvender ovennævnte til ikke for fede fisk - torsk, rødtunge, tunge,
søtunge, ising, tunge, pig- slet- m.m-var, sej o.s.v. Det virker mest
lækkert med fisk. der er faste i kødet.
mvh
--
Jan Bøgh