LK Wireless lysdæmper

Hejsa,

Jeg har to lysdæmpere (se billede) som sidder lidt uheldigt, og ønsker derfor at tilføje 2 nye LK Trådløse kontakter på en anden væg. Jeg har ikke den store kendskab til LK trådløse kontakter, så er lidt i tvivl om hvilke enheder jeg skal bruge for at lyddæmpning vil fungere trådløst.

Jeg har kig på disse to batteritryk
http://www.wattoo.dk/lk-ihc-wireles...1092001618

Og disse to
http://www.wattoo.dk/lk-ihc-wireles...1017046784

- Vil disse enheder være nok?
- Og er det muligt at få ét batteritryk som kan styre de to lysdæmpere?

Et andet spørgsmål. 
- De to batteritryk skal placeres direkte på en væg, dvs. der er ingen indbygget dåse. Er det muligt at benytte samme ramme som jeg allerede benytter i forvejen? (se billede)

Mvh
Thomas

15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej,

Du kan sagtent bruge de enheder du linker til. Hvis du ikke har behov for at kunne tænde/slukke lyset der hvor de nuværende dæmpere sidder, kan du også overveje at bruge disse i stedet: http://www.wattoo.dk/lk-ihc-wireless-lysdaemper-uni-1-modul-1067003395-1067003405-1067003418

Du kan godt forbinde ét batteritryk til to eller flere modtagere. Ingen problem. Det sætter du bare op når du indstiller dem. Enten kan den med 4 "kanaler" du linker til bruges til at styre de to modtagere individuelt, eller de to modtagere samtidigt.
Hvis du ikke har brug for at kunne tænde dem individuelt kan du nøjes med at købe en 2 kanals (http://www.wattoo.dk/lk-ihc-wireles...1092001595 ) og så styre begge modtagere samtidigt på samme batteritryk. (håber det gav mening).

Mht opsætning, så ja. Du kan placere batteritrykket hvor du vil. I en eksisterende installation eller et helt nyt sted. Bare køb en ramme til 1 modul.
Hej Steelman,

Tak for svaret.

Vedr. ét batteritryk til to eller flere modtagere:

Hvis man f.eks. benytter den med 4 kanaler til at styre to modtagere, hvordan vil det så fungere? Der er jo kun én tænd/sluk og én op/ned.

Hvordan ved man hvilke modtager som der skal tændes, når der kun er én tænd/sluk?

Mvh
Thomas
Hej igen,
Det instiller du på batteritrykket. Det er rimelig straigth forward.... Prøv at kigge i brugsanvisningen til batteritrykket http://www.wattoo.dk/media/catalog/product_files/lk_98530_05.pdf på side 2 er der vist et "Control-link eksempel". Det kan måske give en ide om det.

At det er to dæmpere der skal styres giver ingen forskel. Det har ingen praktisk betydning, at den ene tangent er vist med tænd/sluk og den anden med op/ned. Det er bare symboler - du kan skifte dem som du ønsker.
Prøv LK's simulator :-) http://www.lk.dk/Lauritz+Knudsen/professionel/produkter-og-loesninger/wirels-prov-selv.page
Hej igen,

Hvad med modtageren. Kan denne modtager
http://www.wattoo.dk/lk-ihc-wireless-lysdaemper-kombi-1017044582-1017046771-1017046784
så styre to lamper? eller er det nødvendigt at have 2 modtagere?


Annonce
Nej ikke nødvendigvis.... Er det fe to drejedæmpere du vil erstatte? Hvilke typer lamper er de tilsluttet?
ja, det er to drejedæmpere som skal erstattes. Den ene dæmper to glødepærer og den anden dæmper 5*10W dioder.
Altså 230V? Ikke nogle 12V spots?
Jeg kommer lidt til kort mht dioderne. Men det kræver i hvert fald at de dæmpbare....
Der til kommer jo hvordan din installation ser ud nu. Hvis der ikke nu er nogen korrespondance på de to dæmpere, kan man forestille sig at der fra hver dæmper er en tændledning til hvert lampeudtag. De to ledninger kan godt sættes i én trådløs modtager og så derved styre begge. Det sikreste er naturligvis altid at få en elektriker ind over det ;-)
Ja, begge er 230V. Hver dæmper styrer i dag sit eget lampeudtag.
Så vil jeg umiddelbart ikke tro at der et nogle problemer i det. Selvfølgelig ender du så med at ha et modul i din ramme som du så ikke bruger. Der kan man købe et blænddæksel og lukke af ned. Eller lade dæmperen sidde tilbage ubrugt....
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis