Rullesteg

Hej, jeg er kommet i besidelse af en rullesteg, men jeg ved faktisk ikke
hvordan den skal tilberedes.
Er der nogen der harnogle forslag, så skal de være velkomne

Venlig hilsen Henrik
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Henrik

Hvis det var mig, der havde fået en rullesteg, så ville jeg gøre følgende:

Brun den godt i en gryde på alle sider efter at have smurt den med lidt salt
og peber. Hæl derefter vand ved og nogle svesker og et skrællet æble i både.
Når vandet koger skrues ned og låg lægges på. Lad den derefter småsimre i en
time til halvanden efter størrelse. Tag stegen op og lad den hvile med
staniol over sig i et kvarter, mens sovsen laves, så samler stegen sig
imens.

Sovsen kan man enten jævne eller bage op. Smag til med salt, peber, ribsgelé
og lidt danablue el. lign.

Serveres med hvide kartofler og rødkål eller en råkostsalat.

Håber det kan gøre det.

Erik

Uden i øvrigt at ville virke hoven må jeg starte med at sige at
rullesteg er et ret ringe stykke kød. Nogen gange sågar det man kaler
"slag". Nå men det du gør er at tage en gryde (helst en støbejerns
stegegryde), smelter smør, bruner på 4 sider i et nogle minutter på
hver side. Hæld vand ved (ca. 1/3 op) og lade koge i (uhhh nu gætter
jeg) men samlet vel en ca. 45 min. Vend fra tid til anden. Tag stegen
op og tilsæt fløde. Du kan f.eks. også tilsætte lidt ribsgele. Jævn
med meljævning og smag til m. salt og pebber.

Server m. kartofler og evt, surt. Gulerodssalat eller f.eks. coleslaw
er også godt.

Mvh Morten

Nu er der ikke angivet hvilket stykke kød, der er brugt. Jeg er i den
heldige situation at jeg altid får mit oksekød fra en kvægavler, der har
limousinekvæg gående ude i det friske nordjyske rimme-doppelandskab, og jeg
lover dig at et "slag" fra et 13-14 mdrs. ungdyr sagtens kan nøjes med 45
min, ja det er faktisk synd at give det mere.

I øvrigt er det ofte en god ide at rulle kødet op, hvorefter man kan fylde
krydderblandinger, svampe, baconstykker, tørret frugt, rejer eller
hummerhaler(SIC!), ost m.v. i, før man ruller stegen sammen igen.

velbekomme

Jan

Rullesteg er vel i 99 ud af 100 gange svinekød eller hur (ellers
kalder jeg det for Rostbeef :-) Slag fra et svin er nok det ringeste
stykke på en gris (ok der er snitter og trynen men så er vel næsten
over i sylte...)

Mvh Morten
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis