Rullesteg Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 23:12 Hej, jeg er kommet i besidelse af en rullesteg, men jeg ved faktisk ikkehvordan den skal tilberedes.Er der nogen der harnogle forslag, så skal de være velkomneVenlig hilsen Henrik 4 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:13 Hej HenrikHvis det var mig, der havde fået en rullesteg, så ville jeg gøre følgende:Brun den godt i en gryde på alle sider efter at have smurt den med lidt saltog peber. Hæl derefter vand ved og nogle svesker og et skrællet æble i både.Når vandet koger skrues ned og låg lægges på. Lad den derefter småsimre i entime til halvanden efter størrelse. Tag stegen op og lad den hvile medstaniol over sig i et kvarter, mens sovsen laves, så samler stegen sigimens.Sovsen kan man enten jævne eller bage op. Smag til med salt, peber, ribsgeléog lidt danablue el. lign.Serveres med hvide kartofler og rødkål eller en råkostsalat.Håber det kan gøre det.Erik
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:13 Uden i øvrigt at ville virke hoven må jeg starte med at sige atrullesteg er et ret ringe stykke kød. Nogen gange sågar det man kaler"slag". Nå men det du gør er at tage en gryde (helst en støbejernsstegegryde), smelter smør, bruner på 4 sider i et nogle minutter påhver side. Hæld vand ved (ca. 1/3 op) og lade koge i (uhhh nu gætterjeg) men samlet vel en ca. 45 min. Vend fra tid til anden. Tag stegenop og tilsæt fløde. Du kan f.eks. også tilsætte lidt ribsgele. Jævnmed meljævning og smag til m. salt og pebber.Server m. kartofler og evt, surt. Gulerodssalat eller f.eks. coleslawer også godt.Mvh Morten LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:13 Nu er der ikke angivet hvilket stykke kød, der er brugt. Jeg er i denheldige situation at jeg altid får mit oksekød fra en kvægavler, der harlimousinekvæg gående ude i det friske nordjyske rimme-doppelandskab, og jeglover dig at et "slag" fra et 13-14 mdrs. ungdyr sagtens kan nøjes med 45min, ja det er faktisk synd at give det mere.I øvrigt er det ofte en god ide at rulle kødet op, hvorefter man kan fyldekrydderblandinger, svampe, baconstykker, tørret frugt, rejer ellerhummerhaler(SIC!), ost m.v. i, før man ruller stegen sammen igen.velbekommeJan
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:14 Rullesteg er vel i 99 ud af 100 gange svinekød eller hur (ellerskalder jeg det for Rostbeef :-) Slag fra et svin er nok det ringestestykke på en gris (ok der er snitter og trynen men så er vel næstenover i sylte...)Mvh Morten