Ristafel Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 23:04 Jeg har forgæves søgt efter en opskrift på ristafel både i bøger og pånettet. Kan nogen hjælpe mig, dels med kød/sovs og dels med spændendetilbehør.mvhMogens 3 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:04 Rijstafel til 4 personer (fra: "Værd at vide", udgivet afeksportsvineslagteriernes salgsforening)ca. 1 kg. flæskesmåkødsmør2 løg1 fed hvidløg250 g champignoner1 dåse bambusskudsaltpeberkarrypaprikakinesisk soya3/4 liter suppejævningrisKødet skæres i ensartede aflange stykker af et par cm. længde. Løg,champignoner og bambusskud findeles. Kødet svitses i fedtstoffet i en gryde,men det må ikke blive brunt. Derefter svitses grønsagerne med. Krydderierdrysses over, og suppen tilsættes. Retten småsnurrer en halv til trekvarttime, jævnes og smages evt. yderligere til med krydderier.Løskogte ris gives til.Til rijstafel kan følgende serveres, anrettet i små skåle:mangochutney, syltede ingefær, rosiner, syltede løg, oliven, kokosmel,hakkede hårdkogte æg, ristede jordnødder, æbleterninger, rødbedeterninger,appelsin- eller mandarinterninger, chilisovs, kinesisk soya, karry, og enskål grøn salat.Velbekomme:-)MvhViffer
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:04 Ok så fik vi det sproglige på plads :-)Er der nogen der ved hvad man servere ved et sådant måltid ???Jette og Eva LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 23:05 Næeh, ikke mig. Sidst jeg var til rijsttafel fik vi ... ris (sørg for atkøbe nogle gode ris, basmati eller jasmin, som klistrer let og kan spises med pinde). Små skåle med peanuts, kokosmel, vandkastanier, bambusskud,grøntsager i julienne, svitsede bønnespirer, mangochutney og hvad ved jeg.Det blev kaldt rijsttafel, men om det også var det, ved jeg ikke.Sådan udenfor nummer, igen fordi jeg ikke ved præcist hvad rijsttafeldækker, kan jeg også foreslå rejer dyppet i beignetdej og friturestegt.Prøv også at skære stegeflæsk (som i "æbleflæsk") i små stykker (1×1 cm),drys med salt og dyp i en dej lavet af self-raising flour og dernæstdybstegt. Det lærte jeg af en kineser engang. Det smager også mums. file://Klaus