Ristafel

Jeg har forgæves søgt efter en opskrift på ristafel både i bøger og på
nettet. Kan nogen hjælpe mig, dels med kød/sovs og dels med spændende
tilbehør.
mvh
Mogens
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Rijstafel til 4 personer (fra: "Værd at vide", udgivet af
eksportsvineslagteriernes salgsforening)
ca. 1 kg. flæskesmåkød
smør
2 løg
1 fed hvidløg
250 g champignoner
1 dåse bambusskud
salt
peber
karry
paprika
kinesisk soya
3/4 liter suppe
jævning
ris

Kødet skæres i ensartede aflange stykker af et par cm. længde. Løg,
champignoner og bambusskud findeles. Kødet svitses i fedtstoffet i en gryde,
men det må ikke blive brunt. Derefter svitses grønsagerne med. Krydderier
drysses over, og suppen tilsættes. Retten småsnurrer en halv til trekvart
time, jævnes og smages evt. yderligere til med krydderier.

Løskogte ris gives til.

Til rijstafel kan følgende serveres, anrettet i små skåle:
mangochutney, syltede ingefær, rosiner, syltede løg, oliven, kokosmel,
hakkede hårdkogte æg, ristede jordnødder, æbleterninger, rødbedeterninger,
appelsin- eller mandarinterninger, chilisovs, kinesisk soya, karry, og en
skål grøn salat.

Velbekomme:-)

Mvh
Viffer

Næeh, ikke mig. Sidst jeg var til rijsttafel fik vi ... ris (sørg for at
købe nogle gode ris, basmati eller jasmin, som klistrer let og kan spises med pinde). Små skåle med peanuts, kokosmel, vandkastanier, bambusskud,
grøntsager i julienne, svitsede bønnespirer, mangochutney og hvad ved jeg.
Det blev kaldt rijsttafel, men om det også var det, ved jeg ikke.

Sådan udenfor nummer, igen fordi jeg ikke ved præcist hvad rijsttafel
dækker, kan jeg også foreslå rejer dyppet i beignetdej og friturestegt.

Prøv også at skære stegeflæsk (som i "æbleflæsk") i små stykker (1×1 cm),
drys med salt og dyp i en dej lavet af self-raising flour og dernæst
dybstegt. Det lærte jeg af en kineser engang. Det smager også mums.

file://Klaus
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis